FinansWatch

Forsikringsbranchens garantifond frygter flere konkurser i danske selskaber

Der er risiko for flere konkurser i den danske forsikringsbranche, vurderer direktør for garantifond, som særligt ser risici ved selskaber med udenlandske kunder.

Torben Garne, direktør i Garantifonden for skadesforsikringsselskaber | Foto: PR/Forsikring & Pension

De seneste år har budt på flere konkurser i forsikringsbranchen, men der kan være flere undervejs, og særligt selskaber med mange kunder i udlandet skaber bekymring.

Sådan lyder det fra Torben Garne, der er direktør i Garantifonden for skadesforsikringsselskaber, som dækker kunder ramt af konkurs i et selskab.

”Jeg er ikke sikker på, at jeg i dag kan gå ind i hvilket som helst dansk forsikringsselskab, der driver virksomhed i udlandet, og få at vide, hvem deres kunder er,” siger Torben Garne til Børsen.

De senere år har der blandt andet konkurser i hos selskaberne Alpha og Qudos, og det hul i kassen, som de to krak har medført, har betydet, at garantifonden har indskrænket sin dækning, så den fremover ikke dækker udenlandske kunder.

Alpha Insurance havde ved sin konkurs kunder i 12 lande, hvor selskabet via agenturer forsikrede 1 mio. kunder, der spændte fra taxachauffører i London, kæledyr i Irland og og skolebusser på Tahiti, skriver Børsen.

Senest har der det seneste år været fokus på forsikringsselskab Gefion, som gik konkurs sidste sommer.

Finanstilsynet afviser at sætte bidrag til garantifond op

Finanstilsynet udstedte sidste år mere end 800 påbud

Topchef i to krakkede forsikringsselskaber får eget selskab tvangsopløst

Kurator-udgifter til forsikringskonkurser runder 100 millioner

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs