FinansWatch

ECB ser nærmere på dobbelt renteløft denne uge

Ifølge Bloomberg er det ikke udelukket, at renteforhøjelse fra Den Europæiske Centralbank senere på ugen bliver større end tidligere indikeret.

Den Europæiske Centralbank har hovedsæde i Frankfurt i Tyskland. | Foto: Kai Pfaffenbach/Reuters/Ritzau Scanpix

Den Europæiske Centralbank, ECB, ser nærmere på muligheden for at løfte renten et halvt procentpoint senere i denne uge, når der afholdes rentemøde.

Det skriver Bloomberg med henvisning til anonyme kilder.

Det vil betyde, at banken hæver renten dobbelt så meget, som det tidligere har været indikeret. Da rådsmedlemmer sidst mødtes i begyndelsen af juni, pegede det i retningen af et fremtidigt løft på 25 basispoint, som også er mere på niveau med, hvad man har set historisk.

Flere store centralbanker har dog allerede afveget, og senest har Federal Reserve i USA leveret et renteløft på hele 75 basispoint, og et endnu i den størrelsesorden ventes at være på vej.

Hvis ECB hæver renten 50 basispoint ved sit næste møde, vil det dermed også bringe banken mere på linje med den globale tendens til større løft.

Ifølge Bloomberg News’ unavngivne kilder er det dog fortsat usikkert, om der vil være tilstrækkelig med støtte til et større løft af renten for ECB.

.\\˙ MarketWire

Nordea-direktør skruer op for gevinster ved kommende renteforhøjelser

ECB holder øje med svækkelsen af euro over for dollar

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs