FinansWatch

Boris Johnson går af - pundet styrkes med det samme

Knap har nyheden om Boris Johnsons exit fra posten som Storbritanniens premierminister forladt tastaturerne, før det har fået en positiv afsmitning på kursen på landets valuta. (Opdateret kl. 13.35)

Foto: Henry Nicholls/REUTERS / X06612

(Opdateret kl. 13.35 med oplysningen om, at Boris Johnson trækker sig som leder af Det Konservative Parti, men vil forblive premierminister, indtil en ny leder er valgt.)

Presset på Boris Johnson er steget i løbet af de seneste to døgn, og torsdag har han valgt at trække sig som leder af Det Konservative Parti, men samtidig har bekendtgjort, at han vil forblive premierminister, indtil en ny leder er valgt.

Umiddelbart efter at det torsdag formiddag i flere medier blev erfaret, at han ville trække sig, blev pundet styrket til 1,1976 dollar mod 1,1936 dollar inden nyheden - en stigning på omkring 0,4 pct. Onsdag eftermiddag blev pund handlet i 1,1909 dollar.

Boris Johnson har været under pres fra sin egen regering, der har opfordret premierministeren til at gå af.

Over de seneste døgn har flere end 50 ministre og viceministre forladt deres poster i protest, og nu er presset øjensynligt blevet for stort.

En regeringskilde bekræftede torsdag formiddag over for Sky News, at Johnson ville gå af torsdag, og at en ny leder af det konservative parti vil være på plads i løbet af efteråret.

En lang række af sager har hobet sig op og øget presset på ham den seneste tid.

Den seneste i rækken drejer sig om et tidligere parlamentsmedlem Chris Pincher. Han blev tvunget til at gå af efter afsløringer om seksuelle krænkelser.

Tirsdag måtte Boris Johnson undskylde for, at han i februar havde udpeget Pincher til en stilling, hvor han skulle håndhæve partidisciplin.

Det skete, selv om Johnson var blevet orienteret om, at Pincher var anklaget for seksuelle krænkelser.

Også partygate-skandalen, som handler om ulovlige fester holdt i regeringskontorerne, mens landet var underlagt strenge coronaregler, har skabt storm om Johnson.

Pund rammer laveste i niveau i år ved udsigt til ny afstemning

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs