FinansWatch

Britisk cheføkonom er klar til hurtigere renteløft mod inflation

Cheføkonom i Bank of England, Huw Pill, vil forhindre stigende inflation med flere og hurtigere renteløft.

Det kan blive nødvendigt med hurtigere renteløft for den britiske centralbank, Bank of England, hvis man skal forhindre den stigende inflation i at bide sig fast.

Derfor kan centralbanken også være klar til at gå hårdere til værks, end man hidtil har meldt ud, fortæller cheføkonom Huw Pill.

Det skriver Bloomberg News.

Bank of England har hævet renten ved de seneste fem møder, men det har været med mindre løft, end det har været tilfælde for andre store centralbanker rundt om i verden. I USA har Federal Reserve senest foretaget et tredobbelt renteløft på 75 basispoint.

Bemærkningerne fra Huw Pill er ifølge Bloomberg et af de klareste signaler på, at også Bank of England kan finde på at kaste sig ud i større løft på 50 basispoint til august. Huw Pill har tidligere udtrykt sig skeptisk om at hæve renten 50 basispoint ad gangen, hvor normalen er 25 basispoint, når der hæves.

”Meget skal endnu blive løst, før vi stemmer til august. Hvordan jeg stemmer ved den lejlighed, vil blive besluttet ud fra de data, vi kommer til at se, og min tolkning af det,” siger han ifølge Bloomberg i en tale onsdag.


Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs