FinansWatch

USA: Recessionsfrygt bed sig fast og renter faldt

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt med 10 basispoint til 2,81 pct. I løbet af tirsdagen var den tiårige rente oppe i 2,98 pct., men også nede i 2,78 pct.

De amerikanske renter faldt, især i den lange ende, tirsdag, da investorerne havde fokus på den tiltagende risiko for recession, og samtidig faldt rentekurven da også igen under nul, hvilket historisk set har fungeret som et signal om negativ vækst.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt med 10 basispoint til 2,81 pct. I løbet af tirsdagen var den tiårige rente oppe i 2,98 pct., men også nede i 2,78 pct.

Onsdag morgen forrentes den tiårige T-bond med 2,83 pct. på markedet i Tokyo.

Det er 1 basispoint mindre end, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede tirsdag.

Den toneangivende toårige amerikanske statsobligationsrente satte sig 1 basispunkter til 2,82 pct.

Onsdag morgen er renten på den toårige T-bond 2,83 pct. på T-bondmarkedet i Tokyo.

Med udviklingen onsdag morgen er rentekurven fuldstændig flad mod plus 4 point mandag.

”Der sker en invertering af rentekurven mandag. Det er frygten for recession, som spiller sig ud,” kommenterer Lars Skovgaard Andersen, som er seniorstrateg i Danske Bank.

”Alle de dårlige historier betyder, at alle tager et skridt længere til højre og indregner ringere og ringere vækst. Det gør man så endnu en gang tirsdag.”

Den tiårige rente toppede for omtrent tre uger siden i 3,50 pct., og den er altså på samme korte tid faldet tilbage med 0,70 pct.point. Altså et klart signal om, at trods den for tiden tårnhøje inflation, så regner investorerne med, at det ændrer sig på længere sigt, når økonomien går i stå.

”Vi ser for tiden meget markante bevægelser. Det gjorde vi også i starten af maj. Når økonomien stopper så hårdt op, så skal den lange rente ned,” forklarer Lars Skovgaard Andersen

”Der er også en del flugt mod sikkerhed fra Europa til USA. Det er derfor, at dollaren også styrkes.”

Det var især i Europa, recessionsfrygten satte ind. Senest tirsdag var der varsel om strejke i flere norske gasfelter, hvilket truede med at reducere den i forvejen sparsomme leverance, da Rusland på grund af sanktionerne har svaret igen med at reducere sin eksport, af naturgas til Europa. Det kan især komme til at ramme den europæiske industrisektor, og i Europa blev aktierne handlet i minus med 2,1 pct.

Tirsdagens amerikanske nøgletal var ellers til den positive side, da ordreindgangen på varige forbrugsgoder steg med 0,8 pct. på månedsbasis i maj, hvilket var en lille overraskelse, da økonomerne ifølge Bloomberg News havde forudset et plus på 0,7 pct.

Fabriksordrerne steg desuden med 1,6 pct. i maj mod spåede 0,5 pct.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs