FinansWatch

Nordnet sendt til tælling efter opbremsning i handelsaktivitet

Kundernes appetit på at købe og sælge værdipapirer er for nedadgående, og det sætter spor i tallene hos Nordnet.

Foto: Astrid Dalum

Svenske Nordnet, der tilbyder en onlinehandelsplatform og forskellige opsparingsprodukter, agerer mandag formiddag bundprop i det fælleseuropæiske aktieindeks Stoxx 600, efter at selskabet har fremlagt sin månedlige statistik for handler, kundeantal og opsparing.

Særligt interessant er i den forbindelse at se, hvordan den turbulente periode på de finansielle markeder har påvirket kundernes appetit på at købe og sælge værdipapirer i perioden.

Og her kan der konstateres en kraftig opbremsning, idet kunderne i juni gennemførte 4,1 mio. handler mod godt 4,7 mio. handler måneden før, svarende til et fald på 13,1 pct.

Antallet af kunder er ellers steget i løbet af måneden med 7500, hvilket bragte det samlede kundeantal op på 1.643.000. I forhold til samme måned sidste år er kundeantallet steget 11,4 pct. mod en stigning måneden før på 12,9 pct.

Der er også blevet sat flere midler ind, end der er trukket ud. Samlet satte kunderne i Nordnet satte i juni netto 1,7 mia. svenske kr. ind på opsparingen.

Det er en halvering fra niveauet i maj, da nettobeløbet var på 3,4 mia. svenske kr. Samlet er der blevet sat 29,5 mia. svenske kr. ind i 2022.

Aktien er ved 10.30-tiden faldet 7,5 pct. til 125,85 svenske kr. på børsen i Stockholm.

Bankers pensionspuljer møder kritik for pris og kvalitet

Fintech retter fokus mod virksomhedskunder og lander første aftale

Jyske Bank-aktien ligger under niveauet før Handelsbanken-opkøb tog fart

Flere overraskelser til analytikerne i Handelsbanken-aftale

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs