FinansWatch

Undersøgelse: Hver anden dansker har ikke styr på om pensionsopsparingen er stor nok

En ny undersøgelse, som Epinion har foretaget for Sampension, viser, at omkring halvdelen af danskerne ikke har undersøgt, om de sparer nok op til at få den indkomst i pensionstilværelsen, som de forventer.

Foto: Sampension PR

Vil man som pensionist have råd til den levestandard, som man har som erhvervsaktiv, kan det være en god ide at tjekke om pensionsopsparingen har kurs i den rette retning, men det gør kun hver anden dansker, viser ny undersøgelse, som Epinion har foretaget for Sampension blandt ca. 1000 danskere.

Her svarer 49 pct., at de ikke har undersøgt, om de er på rette vej med opsparingen i forhold til at få den indkomst i pensionstilværelsen, som de forventer, mens kun 47 pct. har svaret, at de har tjekket det.

”De færreste danskere hverken ønsker eller forventer at måtte sænke levestandarden væsentligt, når de går på pension. Men hvis man ikke i tide får styr på, om man er på rette vej med opsparingen, så kan der i sidste ende vente en ubehagelig økonomisk overraskelse,” siger Anne-Louise Lindkvist, markeds- og kunderådgivningschef i Sampension, i en meddelelse.

Ifølge undersøgelsen er det 68 pct. af de 18-34-årige, som ikke har undersøgt, om de sparer nok op til at få den indkomst i pensionstilværelsen, som de forventer mens det blandt de 57-65-årige er 30 pct., der ikke har tjekket det.

Undersøgelsen viser desuden, at knap hver tredje dansker forventer at have uændret eller endda højere indkomst i pensionstilværelsen end i arbejdslivet. Blandt de 57-65-årige gælder det for hver fjerde.Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

Trods bekymret minister håber brancheorganisation på nul ændringer af pensionsprodukter

ATP-topchef: Nedtur på finansmarkederne understreger behov for garanterede produkter

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs