FinansWatch

Feds-chef Daly: Ser ikke recession i år

Chefen for den amerikanske centralbank Federal Reserves, Feds, afdeling i San Francisco, tror ikke på, at den amerikanske økonomi vil gå ind i en recession i år.

Mary Daly, som er chef for den amerikanske centralbank Federal Reserves, Feds, afdeling i San Francisco, tror ikke på, at den amerikanske økonomi vil gå ind i en recession i år, og økonomien kan godt tåle det, hvis ledigheden stiger lidt, når centralbanken strammer sin pengepolitik.

”Jeg ville ikke blive overrasket, og det er faktisk min prognose, hvis væksten glider under 2,0 pct., men den vil ikke dreje ned i negativt territorium,” sagde Mary Daly tirsdag i forbindelse med en konference ifølge Bloomberg News.

San Francisco-direktøren regner således ikke med, at væksten vil blive negativ i den næste lange periode.

”Vil vil have langsommere vækst, men husk, vi er på en høj base.”

Centralbanken har allerede i år over tre gange hævet sin rente med 1,50 pct.point for at bekæmpe den tårnhøje inflation, og bankens ledelse har senest her i juni indikeret yderligere renteløft på 1,75 pct.point i resten af 2023.

Det vil bremse væksten, og det vil også hæve arbejdsløsheden. Men øget ledighed bringer ikke økonomien ind i en recession, mener hun, og inflationen er en ”stor trussel” mod økonomien, som Fed skal håndtere.

”En utvetydig forpligtelse over for prisstabilitet er fundamentalt set en utvetydig forpligtelse over for fuld beskæftigelse. At sikre prisstabilitet er faktisk en fundamental faktor i at være i stand til at opnå fuld beskæftigelse.”


Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs