FinansWatch

Banker forudser lille effekt af Simon Kollerups udkantfremstød

En rundspørge til landets pengeinstitutter viser begrænsede forventninger til, hvor meget en ny statsgaranti på dele af boliglån i landdistrikter bliver brugt. Institutterne peger på, at statsgaranti ikke rokker ved, at boligkøbere skal være kreditværdige for at kunne låne penge.

Ejendomsmæglernes til salg-skilte skal hurtigere op fra mulden i landets yderdistrikter, lyder ambitionen bag en ny statsgarantiordning, som formelt træder i kraft fredag. | Foto: Martin Lehmann/Politiken

Fredag træder en ny lov i kraft, som betyder, at der kan stilles en statsgaranti for en del af lånet til boliger i landets yderdistrikter. Men landets pengeinstitutter regner ikke med, at indbakkerne bliver stopfyldte og telefonlinjerne rødglødende med henvendelser fra kunder, som vil gøre brug af ordningen.

En rundspørge, som FinansWatch har foretaget blandt landets gruppe 1-, 2- og 3-pengeinstitutter, viser, at alle institutter på nær et enkelt forventer, at ordningen vil blive brugt ”i mindre omfang” eller ”slet ikke”. Det sidste institut har svaret ”ved ikke”. I alt 16 institutter har besvaret rundspørgen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs