FinansWatch

Lagarde fastholder hensigt om renteløft på 25 basispoint i juli

Christine Lagarde, chef i Den Europæiske Centralbank (ECB), fastholder hensigten om at løfte indlånsrenten med 25 basispoint ved rentemødet i juli. Centralbankchefen i Letland mener, at det giver mening med endnu et renteløft.

Foto: Glyn Kirk/AFP/Ritzau Scanpix

Christine Lagarde, chef i Den Europæiske Centralbank (ECB), fastholder hensigten om at løfte indlånsrenten med 25 basispoint ved rentemødet i juli.

Det siger hun i en tale ved ECB’s årlige møde i Sintra, Portugal.

I september kan et større renteløft om nødvendigt komme på tale for at takle den ”uønsket høje” inflation i eurozonen. Skulle inflationen udgøre en trussel mod økonomien, er ECB klar til at reagere resolut, fremgår det.

ECB-chefen ser allerede, at centralbankens politikker virker på økonomien, der dog fortsat ses vokse i 2022.

Tidligere på dagen vurderede Mārtiņš Kazāks, der er centralbankchef i Letland og et af de mere høgeagtige rådsmedlemmer i ECB, at det også kan give mening at hæve indlånsrenten med 50 basispoint ved det kommende rentemøde i juli.

Det siger han i et interview med Bloomberg TV ved ECB’s årlige møde i Sintra, Portugal.

”Hvis vi ser, at situationen er forværret, at inflationen er høj, og vi får dårligt nyt i forhold til inflationsforventningerne, vil et fremsynet renteløft være et fornuftigt valg,” siger centralbankdirektøren.

Risikoen for en recession er ifølge Mārtiņš Kazāks ”ikke-triviel”.

Han nævner også muligheden for at udvikle flere instrumenter. Senest har ECB annonceret en plan om at udvikle et instrument, der skal sikre, at eurozonens svagere økonomiske lande ikke bliver uhensigtsmæssigt påvirket af rentestigningerne.

Det er dog vigtigt, at instrumentet ikke kommer i vejen for normaliseringen af ECB’s pengepolitik, siger han til Bloomberg News.

ECB ændrer tidspunkt for renteannonceringer

ECB: Inflation ses stige - mulig negativ vækst i 2023

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs