FinansWatch

USA: Renter steg på solide nøgletal og nysalg af obligationer

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation steg med 7 basispoint til 3,20 pct., hvilket var 2 point under niveauet, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede.

Stærkere end ventede nøgletal fra den amerikanske økonomi løftede mandag renterne, efter de ellers de foregående to uger var faldet tilbage fra deres inflationsfrygtende top.

Samtidig var der ikke den store efterspørgsel på nye obligationer for knap 100 mia. dollar, og det var med til at presse renterne opad.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation steg med 7 basispoint til 3,20 pct., hvilket var 2 point under niveauet, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede. Den tiårige rente startede mandagen nær sin bund i 3,12 pct., men var også oppe i 3,22 pct. For bare to uger siden var den tiårige rente helt oppe omkring 3,50 pct.

Den toneangivende toårige amerikanske statsobligation så samtidig sin rente tikke op med 6 basispunkter til 3,12 pct.

Det amerikanske finansministerium solgte mandag obligationer med løbetid på to og fem år for samlet 97 mia. dollar, og med udsigt til fortsat mange renteforhøjelser fra den amerikanske centralbank Federal Reserves, Feds, side i kampen mod den tårnhøje inflation, var efterspørgslen ikke særligt stor. Det betød, at investorerne pressede priserne ned og dermed de effektive renter op.

”Det er næsten 100 mia. dollar af udbud, der prissættes på en mandag kort før ferien. Der er ikke megen interesse i at lægge rentebaserede aktiver på bank-balancerne lige inden kvartalets afslutning,” kommenterer Tom di Galoma, direktør i Seaport Global Holdings, over for Reuters.

Fra den amerikanske økonomi pegede nøgletallene også i retning af stigende renter med to positive overraskelser.

Salget af varige goder i maj overraskede med en vækst på 0,7 pct. mod et ventet plus på 0,1 pct., ifølge Bloomberg News, ligesom salget af eksisterende boliger også steg 0,7 pct., hvilket var en solid overraskelse i forhold til et spået fald på 4,0 pct.


Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs