FinansWatch

USA: Renter satte sig igen på frygt for recession

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt med 7 basispoint til 3,09 pct. Torsdag startede den tiårige rente handelen nær sin dagstop i 3,17 pct., mens den også var nede i 3,00 pct.

Svage nøgletal kombineret med udsigten til, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, Fed, vil blive ved med at stramme på renteskruen, indtil inflationen bøjer af, øgede bekymringen for recession i USA, og derfor faldt de amerikanske renter over hele kurven torsdag.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt med 7 basispoint til 3,09 pct. Torsdag startede den tiårige rente handelen nær sin dagstop i 3,17 pct., mens den også var nede i 3,00 pct.

Fredag morgen forrentes den tiårige T-bond fortsat med 3,09 pct. på markedet i Tokyo.

Det er 8 point over renten, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede torsdag.

Den toneangivende toårige amerikanske statsobligationsrente dalede med 4 basispunkter til 3,02 pct. torsdag.

Fredag morgen er den toårige rente 3,03 pct. i Tokyo.

Med udviklingen er rentekurven fladet ud til 6 point mod 9 point onsdag, hvilket typisk afspejler mere afdæmpede vækstforventninger på længere sigt.

- Renterne falder tilbage. Den udvikling understøttes af, at vækstbilledet anses for dårligere nu. Det, som er dominerende, er udsigten til lavere vækst og frygten for recession, forklarer Lars Skovgaard Andersen, som er seniorstrateg i Danske Bank.

Fokus var torsdag på Jerome Powell, som er formand for den amerikanske centralbank, da han for anden dag i træk vidnede i Kongressen i USA.

Torsdag slog han igen fast, at banken ikke vil give sig i kampen mod inflationen, og Fed er ”betingelsesløst” opsat på at få inflationen til at bøje af. Et nøgleord, formanden ikke brugte, da han vidnede i Senatet onsdag.

Udsigten til en kompromisløs stramningscyklus, indtil inflationen dæmper sig, sænkede forventningerne i marked til den langsigtede vækst og derved også inflationsforventningen på længere sigt, hvorfor de lange renter satte sig.

SVAGE NØGLETAL

Torsdagens nøgletal pegede også på opbremsning og var således med til at forstærke udviklingen. De amerikanske indkøbschefer havde nemlig i juni et mere pessimistisk syn på aktiviteten i den amerikanske økonomi, end tilfældet var i måneden før.

PMI-indekset landede i juni på 51,2 mod 53,6 måneden før. Økonomerne havde ifølge konsensusestimater indsamlet af Bloomberg News ventet et samlet indeks på 53,0.

Fredag kan investorerne se frem til nyt om tilstanden hos den amerikanske forbruger. Blandt andet indikatoren for forbrugertilliden fra University of Michigan samt målingerne for indgangen af varige goder og salget af nye boliger.

- Det er dagen før dagen. Fredag kommer nyt om forbrugertilliden og andre vigtige målinger, som siger noget om forbrugernes tilstand. Her vil der især være fokus på varige goder og data for hussalget, lyder det fra Danske Banks Lars Skovgaard Andersen.

- Hvis forbrugerne bliver mere betænkelige, kan vi bygge videre på pausen i rentemarkedet. Det vil ikke gøre noget, hvis vi ser forbrugerne holde lidt igen og presse inflationen ned. På den måde er det væsentlig anderledes i forhold til andre kriser, fordi vi normalt frygter for, at der ikke er vækst nok.

.\\˙ MarketWire

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs