FinansWatch

Jerome Powell: "Betingelsesløs" kamp mod inflationen

Den amerikanske centralbank vil betingelsesløst få inflationen til at bøje af siger, formand Jerome Powell.

Foto: MARY F. CALVERT/REUTERS / X03022

Jerome Powell, som er formand for den amerikanske centralbank Federal Reserve, Fed, vidnede torsdag igen i Kongressen i USA, hvor han i dens andet kammer, Repræsentanternes Hus, slog fast, at banken ikke vil give sig i kampen mod inflationen.

Ifølge Powell er Fed ”betingelsesløst” opsat på at få inflationen til at bøje af. Et nøgleord, formanden ikke brugte, da han også vidnede i Senatet onsdag.

”Vi har et arbejdsmarked, som på en måde er uholdbart varmt, og vi er langt fra vores inflationsmål,” fortalte formanden til de amerikanske politikere torsdag, ifølge Bloomberg News.

”Vi har virkelig brug for at genskabe prisstabilitet, få inflationen ned til 2,0 pct., fordi uden det, vil vi ikke være i stand til at få en vedvarende periode med maksimal beskæftigelse.”

Den amerikanske centralbank har allerede i år hævet sin rente tre gange med samlet 1,50 pct.point i kampen mod den tårnhøje inflation, som i USA ikke er set i samme niveau siden 1981.

Banken har desuden lagt op til forhøjelser på hvert af årets resterende fire møder, blandt andet med et løft på 50-75 basispoint til juli, lod Jerome Powell selv forstå efter sidste uges rentemøde, hvor renten blev løftet med 0,75 pct.point, hvilket var det største løft siden 1994.

Onsdag understregede Jerome Powell også, at det kan blive vanskeligt at sikre en blød landing for økonomien, hvor inflationen kommer ned, uden at væksten går i minus. Han påpegede dog, at økonomien og arbejdsmarkedet kan tåle de markant højere renter, der er udsigt til.

USA: Rentefald på øget recessionsfrygt

Islands centralbank hæver renten med 1 procentpoint

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs