FinansWatch

Enkel investeringskategori giver forsigtige plusser til pensionsopsparinger

Som noget af det eneste er der forsigtige positive afkast at hente i såkaldte unoterede aktiver i år, konstaterer brancheorganisationen F&P.

Vindmøller hører til i kategorien for investeringer i unoterede aktiver, som pensionsbranchen investerer i- | Foto: Jens Dresling

To små plusser kan der skimtes i kategorien for unoterede aktiver hos pensionssektoren i året første kvartal, viser en opgørelse lavet af brancheforeningen F&P.

Plusserne skal findes på henholdsvis ejendomme og infrastruktur, der er steget med henholdsvis 2,1 og 2,5 pct. Til sammenligning er det danske eliteindeks for aktier, C25, faldet med knap 21 pct. år-til-dato.

”Vi befinder os i meget usikre og turbulente tider og har gjort det i flere år. I en periode med stor usikkerhed og høj volatilitet på de finansielle markeder spiller de unoterede aktiver en vigtig rolle i at sikre gode og stabile afkast. Unoterede aktiver har selvsagt ikke været upåvirket, men aktivklasserne ejendomme og infrastruktur opnåede som de eneste positive afkast i første kvartal,” udtaler Andreas Østergaard Nielsen, analysechef i F&P – brancheforening for forsikring og pension.

I begyndelsen af 2022 havde pensionsbranchen omkring 709 mia. kr. investeret i unoterede aktiver svarende til 21 pct. af pensionsbranchens samlede investeringer. Aktivklassen dækker over private equity (ikke-børsnoterede virksomheder), infrastruktur, ejendomme og hedgefonde. Private equity kom igennem årets første kvartal med et afkast på et rundt nul, mens hedgefonde faldt med 1,2 pct.

”Branchens investeringer i unoterede aktiver er et udtryk for, at der i dag investeres bredere end i blot statsobligationer og børsnoterede aktier. Med unoterede aktiver investerer man i vindmølleparker, ikke-børsnoterede virksomheder, ejendomme og havne mv. for at sikre højere risikojusterede afkast til gavn for pensionsopsparerne,” udtaler Andreas Østergaard Nielsen.

Efter rekordafkast: Industriens Pension halverer sit ventureprogram

Bundprop i pensionsafkast intensiverer kontakten med kunderne

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs