FinansWatch

Mulig konkursbølge under opsejling - 5155 virksomheders gæld sendt til tvangsinddrivelse

89 pct. af de i alt 45.085 virksomheder, der har optaget coronalån i de seneste år, har betalt pengene tilbage. Den sidste gruppe virksomheder kan være i fare for at gå konkurs.

I hotel- og restaurationssektoren blev der under nedlukningerne optaget mange coronalån, som nu skal betales tilbage. | Foto: Valdemar Ren/Ritzau Scanpix

En meget stor del af de i alt 21,6 mia. kr., der var lånt ud til 45.85 virksomheder i form af coronalån, er kommet tilbage i forbindelse med forfaldsdatoen 1. april, men nye tal viser ifølge Finans, at 5155 virksomheders resterende gæld på 1,3 mia. kr. fordelt på 6350 lån er sendt til tvangsinddrivelse hos Gældsstyrelsen.

”Det er en voldsom stor gruppe virksomheder, der desværre nu er et mulehår fra konkurs. Jeg frygter et stort hop i antallet af konkurser de kommende måneder,” siger Martin Kyed, cheføkonom i SMVdanmark om den nye opgørelse, der er lavet af Skattestyrelsen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Arbejdsgivere kalder på flere løsninger efter politisk håndsrækning: "Situationen er generelt set helt utrolig presset"

Nok bliver det med nye regler om lavere beløbsgrænse for udenlandsk arbejdskraft lidt lettere for finansvirksomheder at skaffe flere hænder, men ifølge Nicole Offendal, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening, er der brug for flere tiltag, hvis ikke den generelle udvikling i sektoren skal bremses. I Finansforbundet køber næstformand ikke helt ind på præmissen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs