FinansWatch

Feds Barkin: Hurtigst muligt normaliseret pengepolitik

Federal Reserve er på vej til at hæve renten igen på sine kommende møder, efter at den allerede har løftet renten tre gange i år. Ifølge chefen for centralens afdeling i Richmond skal renten hæves så hurtig som muligt.

Foto: Leah Millis/Reuters/Ritzau Scanpix

Thomas Barkin, som er chef for den amerikanske centralbank Federal Reserves, Feds, afdeling i Richmond, mener, at banken bør normalisere sin pengepolitik, altså hæve renten, så hurtigt, som det er muligt.

Samtidig spår han dog ikke en recession i USA eller en alvorlig finansiel krise, og forbruget såvel som virksomhedernes investeringer understøttes godt på grund af høje opsparingsniveauer.

Foto: Ann Saphir/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Ann Saphir/Reuters/Ritzau Scanpix

”Vi er i en situation, hvor inflationen er høj, den er bredt baseret, den er vedvarende, og renterne er stadig et godt stykke lavere end normalt,” sagde Thomas Barkin tirsdag på en webkonference, ifølge Bloomberg News.

”Tanken er, at vi vil tilbage til, hvor vi skal være, så hurtigt som muligt uden at ødelægge noget.”

I maj steg forbrugerpriserne til 8,6 pct., hvilket var det højeste niveau siden 1981, og kerneinflationen var på 6,2 pct., hvilket er mere end tre gange så højt som centralbankens mål på 2,0 pct. om året.

Derfor er Federal Reserve på vej til at hæve renten igen på sine kommende møder, efter at den allerede har løftet renten tre gange i år.

Centralbankens formand, Jerome Powell, indikerede sidste onsdag på sit pressemøde efter rentemeldingen også, at et løft på 50-75 basispoint er ”mest sandsynligt” igen i juli.

Sidste uge bød også på den største renteforhøjelse fra centralbankens side, på 75 basispoint, siden 1994, og markedets handel med rentefutures indikerer, at investorerne mest af alt hælder til to løft mere af samme omfang til juli og til september.

Goldman Sachs ser nu højere risiko end tidligere for recession i USA

USA: Rentekurven steg tirsdag

USA: Rentestigning i tidlig tirsdagshandel efter lang weekend

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs