FinansWatch

Analytiker ser Jyske Banks kapitaludstedelse som skidt nyt for obligationsinvestorer

Mens aktiemarkedet har honoreret Jyske Banks køb af Handelsbanken, så er der skidt nyt til bankens obligationsinvestorer.

Foto: Simon Fals

Investorerne i Jyske Bank jubler mandag over, at opkøbet af Handelsbankens danske aktiviteter ikke kræver udstedelse af nye aktier.

I stedet vil der i forbindelse med købet blive udstedt kapitalbeviser for 2,5 mia. kr. i form af AT1- og tier 2-kapital, hvilket er skidt nyt for bankens obligationsinvestorer.

Det skriver Danske Bank i et notat ifølge Bloomberg.

Struktureringen af finansieringen er ”credit negative” lyder det fra analytiker Sverre Holbek fra Danske Bank ifølge Bloomberg News.

Banken får med gælden en større rentebærende gæld, som skal honoreres med løbende rentebetalinger. Det er det, som vurderes negativt med kreditmæssige briller.

”Ikke desto mindre ser vi fortsat positive kreditimplikationer fra overtagelsen, som vil tilføre skala til Jyske Banks aktiviteter, og den opkøbte portefølje er også af høj kvalitet,” skriver Danske Bank-analytikeren endvidere.

I sidste uge om Jyske Bank-aktien i kraftig modvind, at investorerne frygtede, at banken skulle ud at finde købere til en masse nye aktier for at finansiere transaktionen.

Men det ligger altså ikke i planerne, og det har mandag medvirket til at løfte Jyske Bank-aktien.

Ved 15-tiden ligger aktien 16,8 pct. højere i 377,70 kr. Før spekulationerne i forrige uge om, at banken så ud til at være eneste aktør tilbage i kampen om Handelsbankens danske aktiviteter, var kursen dog over 400 kr.

Jyske Bank æder sig ind i Nordsjælland efter opkøb af Handelsbanken

Overblik: Jyske Bank vandt kampen om Handelsbanken

Anders Dam skubber kronprins helt frem til scenekanten med køb af Handelsbanken

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs