FinansWatch

USA: Kommentarer gav rentesving fredag - mandag lukket

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation steg med 3 basispoint til 3,23 pct., hvilket var 2 point under niveauet, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede. Mandag handles der ikke statsobligationer i USA.

De amerikanske statsobligationer handles ikke mandag, der markedet i New York er lukket i forbindelse med Juneteenth.

Fredag var en gentagelse af de høgeagtige meldinger fra centralbankens førstemand i første omgang med til at sende renterne lidt op. Men siden trak lidt forsigtighed fra en regional centralbankchef renterne lidt ned igen.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation steg med 3 basispoint til 3,23 pct., hvilket var 2 point under niveauet, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede. I løbet af fredagen var den tiårige rente oppe i 3,31 pct., mens 3,19 pct. var bunden.

Den toneangivende toårige amerikanske statsobligation så sin rente stige med 8 basispoint til 3,18 pct.

Centralbankens førstemand, Jerome Powell, var fredag eftermiddag dansk tid ud at gentage, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, er ”skarpt fokuseret” på at bringe inflationen ned på 2 pct.

”Mine kollegaer og jeg er skarpt fokuseret på at få inflationen tilbage til vores målsætning om 2 pct.,” siger Jerome Powell på en konference ifølge Bloomberg News.

Onsdag løftede Federal Reserve renten med 75 basispoint, hvilket er det største løft siden 1994. Samtidig signalerede centralbanken flere aggressive løft i den kommende tid for at imødegå den tårnhøje amerikanske inflation, der i maj nåede 8,6 pct.

På det efterfølgende pressemøde lød det fra Jerome Powell, at et renteløft på 50 til 75 basispoint ligger i kortene til det næste rentemøde i juli.

Minneapolis-Fed-chef Neel Kashkari støttede en renteforhøjelse på 75 basispoint på onsdagens møde, og han er også åben over for et løft af den størrelse på mødet i juli.

Men usikkerheden gør ham dog mere forsigtig efter juli-mødet.

”En forsigtig strategi kan være, efter mødet i juli, at fortsætte med forhøjelser på 50 basispoint, indtil inflationen er godt på vej ned til 2 pct.,” meddelte Neel Kashkari i et essay på bankens hjemmeside.

Fredagen bød også på tal for industriproduktionen, der ligesom torsdagens økonomiske nøgletal skuffede. Industriproduktionen gik i maj frem med 0,2 pct. mod en ventet stigning på 0,4 pct.


Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs