FinansWatch

Anders Dam: Vil nok ske noget med negativt indlån de næste måneder

Folkemødet: Jyske Banks ordførende direktør Anders Dam regner med, at banken følger Nationalbankens vej væk fra de negative renter i de kommende måneder.

Foto: Casper Dalhoff/ERH

Jyske Bank gik forrest blandt de største banker i branchen, da de negative indlånsrenter blev indført i Danmark, men ordførerende direktør Anders Dam vil ikke svare på, om den også går forrest med at afskaffe dem.

Det fortæller han i forbindelse med Folkemødet på Bornholm.

”Det kan jeg ikke svare på. Vi må se på, hvornår styringsrenten retter sig,” siger Anders Dam.

Han uddyber, at Jyske Bank følger Nationalbankens renteniveau, og at Nationalbanken følger efter den europæiske centralbank, ECB.

ECB har for nyligt varslet et renteløft på 25 basispoint i slutningen af juli, og det er ventet, at renten også vil blive løftet til september.

Ved det seneste rentemøde i juni blev indlånsrenten - som ventet - fastholdt på minus 0,50 pct.

”Når ECB slår takten, så følger Nationalbanken med i 99 pct. af tilfældene, og derfor kommer vi formentlig til at se noget i løbet af de næste par måneder,” siger Anders Dam.

I USA har den amerikanske centralbank, Federal Reserve, senest løftet renten 75 basispoint, og det var det tredje løft i år.

Herhjemme har Saxo Bank mandag meddelt, at banken dropper negativ rente på indlån.

Hos Danske Bank lød det torsdag fra administrerende direktør Carsten Egeriis, at han heller ikke kan sige, hvornår de negative indlånsrenter bliver fortid i banken.

I den forbindelse fortalte han, at Danske Bank gerne ser et mere normaliseret niveau, og at også han forventer, at man vil komme til at se renteændringer i Danmark inden længe.

Anders Dam afviser på Folkemødet at kommentere på den seneste uges snak om Jyske Banks mulige overtagelse af Handelsbankens danske forretning. I stedet henviser han til den fondsbørsmeddelelse, der blev udsendt onsdag aften.

Efter otte måneders tavshed bekender Anders Dam kulør om Handelsbanken

Jyske Banks største aktionær er klar til at sætte aktietilbagekøb på pause

Nykredit-topchef forsvarer omstridt Totalkredit-aftale

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs