FinansWatch

Bank of England løfter som ventet renten med 25 basispoint

Et antal direktørerne den britiske centralbank så gerne et renteløft på 50 basispoint, men et flertal holdt i sidste ende fast i 25.

Foto: Peter Hove Olesen/Ritzai Scanpix

Den britiske centralbank, Bank of England, har ved sit rentemøde torsdag helt som ventet løftet sin styringsrente med 0,25 pct.point til 1,25 pct. fra før 1,0 pct.

Det oplyser centralbanken i sin rentemeddelelse efter mødet.

Bank of England vil ”handle med overbevisning” for at tøjle inflationen, hvis det bliver nødvendigt.

En tredjedel af direktørerne i centralbanken hældede ved rentemødet mod et renteløft på hele 50 basispoint, mens et flertal på seks holdt fast i de 25 basispoint, der også var ventet i markedet.

Bank of England antyder i sin rentemeddelelse, at flere og større renteløft kan komme i spil, hvis inflationen fortsat tager til, skriver Bloomberg News.

Storbritannien er ligesom de fleste økonomier globalt ramt af stigende inflation. I maj blev der registreret en stigning i forbrugerpriserne på 9,0 pct. sammenlignet med samme måned et år før. På månedsbasis øgede forbrugerpriserne 2,5 pct. i maj.

Det får briterne blandt andet at føle gennem stigende priser på føde- og drikkevarer, fremgår det af en rapport fra forbrugerorganisationen IGD ifølge Bloomberg News.

Af IGD’s undersøgelse fremgår det, at fødevareinflationen hen over sommeren kan komme op i 15 pct., mens den for året ventes at stige 10-12 pct.

Det har fået flere briter til at springe måltider over for at spare, når der i forvejen skal bruges flere penge på energi og andre fornødenheder, lyder det.

Kerneinflation i Storbritannien - eksklusive energi og fødevarer - steg i maj 6,2 pct.

Det britiske pund svækkes umiddelbart efter renteløftet til 1,2053 dollar mod 1,2161 dollar kort før meddelelsen. Onsdag eftermiddag blev valutaen handlet i 1,2069 dollar.

Bank of England hæver renten

Bank giver stor hjælpecheck til sine ansatte

Bank of England mangler finansiering til krypto-arbejde

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs