FinansWatch

Fed ”forventer” ikke længere lavere inflation

Den amerikanske centralbank regner nu med, at kerneinflationen slutter året i 4,3 pct., mens banken i forbindelse med den seneste kvartalsprognose skød på 4,1 pct. Tilbage i december var buddet på 2,7 pct.

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, Fed, har i onsdagens rentemelding ikke ændret meget ved sine formuleringer sammenlignet med maj.

Et sted er dog beskrivelsen af inflationen, hvor banken for en måneds tid siden ”forventede”, at inflationen ville komme ned mod bankens mål. I juni hedder det i stedet, at rentekomiteen er ”forpligtet” på at nå målet.

- Komiteen er stærkt forpligtet til at bringe inflationen tilbage til sit mål på 2,0 pct., hedder det onsdag.

I teksten betones det også, at den russiske invasion af nabolandet Ukraine medfører opadgående pres på inflationen, som nu vejer ned på den globale økonomiske aktivitet. I maj mente centralbanken, at inflationspresset ”formentlig” ville påvirke negativt.

Den ændrede formulering skal ses i sammenhæng med, at centralbanken også har ændret i sine økonomiske prognoser og blandt andet spår højere inflation de kommende år end hidtil.

Federal Reserve regner nu med, at PCE Core, kerneinflationen, slutter året i 4,3 pct., mens banken i forbindelse med den seneste kvartalsprognose skød på 4,1 pct. Tilbage i december var buddet på 2,7 pct.

For 2023 ses kerneinflationen falde til 2,7 pct., når året slutter, mens centralbanken tilbage i både marts og sidste december spåede en kerneinflation ved udgangen af næste år på 2,2 pct.

Kigger man et år længere frem, er Feds chefgruppe af den overbevisning, at kerneinflationen vil slutte 2024 i 2,3 pct. mod førhen 2,0 pct., bankens langsigtede mål, i både marts og i december.

I årets første kvartal skrumpede den amerikanske økonomi overraskende med 1,5 pct., men Federal Reserve vurderer, at ”økonomisk aktivitet synes at være gået op” siden.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs