FinansWatch

Euroen styrket af ekstraordinært møde i ECB

I valutamarkedet er det opfattelsen, at onsdagens uvarslede møde i Den Europæiske Centralbank drejer sig om eventuelle negative effekter af de pengepolitiske stramninger, som tidligere er blevet varslet. Alene forventningen om, at ECB på mødet vil tage hånd om problemet, har styrket euro over for dollar.

Et uvarslet ekstraordinært møde i Den Europæiske Centralbank onsdag har trukket noget af opmærksomheden væk fra spekulation i udfaldet af rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, hvor alle forventninger er indstillet på et renteløft på 50-75 basispoint.

I valutamarkedet er det opfattelsen, at mødet i ECB drejer sig om eventuelle negative effekter af de pengepolitiske stramninger, ECB har varslet. Især for medlemslande med høj gældsætning, og ikke mindst for Italien, som er eurozonens tredje største økonomi.

ECB’s bekymring kan rette sig mod en gentagelse af den gældskrise, eurozonen var kastet ud i for 10 år siden, og som truede med at tage livet af den fælleseuropæiske euro.

Alene forventningen om, at ECB på onsdagens møde vil tage hånd om problemet, har styrket euro over for dollar, og først på eftermiddagen onsdag koster euro 1,0483 dollar mod 1,0433 dollar onsdag morgen og 1,0410 dollar tirsdag eftermiddag klokken 17.

Samtidig er dollar svækket over for yen til 134,41 yen per dollar fra 135,08 yen onsdag morgen og 134,62 yen tirsdag eftermiddag.

Den japanske centralbank, Bank of Japan, holder rentemøde fredag, og få venter, at banken vil benytte anledning til at stramme sin meget lempelige pengepolitik. Men overbevisningen er ikke total, og der peges også på bekymring over den bratte svækkelse af yen i kraft af de pengepolitiske forskelle mellem Japan på den ene side og USA og Europa.

I september sidste år kostede dollar lige under 110 yen.

Samlet er dollar en kende sænket frem mod offentliggørelsen af rentebeslutningen i Federal Reserve onsdag aften dansk tid. Dollarindekset er onsdag først på eftermiddagen faldet til 104,83 fra 105,29 onsdag morgen og 105,66 tirsdag aften.

Indekset vægter den amerikanske valuta mod den fælleseuropæiske euro, den japanske yen, det britiske pund, den canadiske dollar, schweizerfranc og den svenske kr.


Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs