FinansWatch

Pund rammer laveste i niveau i år ved udsigt til ny afstemning

Det britiske pund falder tirsdag.

Foto: Thomas Borberg

Det britiske pund svækkes tirsdag til det laveste niveau over for dollar i år ved udsigten til, at Skotland på ny vil stemme om landets uafhængighed fra resten af Storbritannien.

Et pund koster tirsdag eftermiddag 1,2048 dollar mod 1,2131 dollar mandag klokken 17. Målt op imod danske kroner svarer det til, at et pund tirsdag eftermiddag koster 8,5867 kr. mod 8,6607 kr. mandag.

Det er den skotske regeringsleder Nicola Sturgeon, der tirsdag har meddelt, at hun planlægger en ny uafhængighedsafstemning - som den britiske regering ikke har givet opbakning til, skriver Reuters.

Den britiske premierminister Boris Johnson er sammen med Det Konservative Parti, som han står i spidsen for, imod en afstemning. De argumenterer for, at spørgsmålet om den skotske uafhængighed er afsluttet tilbage i 2014, hvor skotterne stemte imod med 55 pct.

Ikke desto mindre rammer dagens udtalelser det britiske pund, vurderer Simon Harvey, der er chef for valutahandel hos Monex Europe, over for Reuters.

”Hvis jeg skulle isolere, at pundet bevæger sig ned, til en begivenhed, så skulle det være, at risici ved en skotsk uafhængighesdafstemning er dråben, der får bægeret til at flyde over,” siger han ifølge Reuters.

”Effekten af den melding fra Nicola Sturgeon blev så pustet op af det pres, som pundet er underlagt fra flere sider,” siger han videre.

Ifølge Reuters er pundet svækket 10 pct. over for dollar siden årets start, og det skyldes ringe vækstudsigter kombineret med politisk ustabilitet i Storbritannien. Hertil har tal tirsdag vist, at den britiske arbejdsløshed er steget for første gang siden slutningen af 2020.

Mere fra FinansWatch

Instabank sagsøger Lunar efter droppet opkøb

Afblæsningen af Lunars opkøb af norske Instabank står nu til at udløse et søgsmål mod den danske fintechbank. ”Vi regner med, at næsten alle aktionærer vil være med,” siger adm. direktør.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs