FinansWatch

USA: Renteløft efter stærkere eurozone-vækst

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation skød i vejret med 5 basispoint til 3,02 pct.

Onsdag var det nyt fra Europa, som prægede de amerikanske rentemarkeder, da en stærkere end ventet vækst i første kvartal i eurozonen øgede frygten for inflation og dermed sendte renterne i vejret.

En sur aktiedag, da S&P 500 bakkede 1,1 pct., bidrog dog også til, at obligationerne så mere attraktive ud.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation skød i vejret med 5 basispoint til 3,02 pct. Den tiårige rente steg gennem onsdagen indledningsvist fra en bund i 2,98 pct., og den var på et tidspunkt også oppe i 3,04 pct.

3,04 pct. er også renten torsdag morgen på obligationsbørsen i Tokyo, hvilket er 4 basispoint mere end renten, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede.

Den toneangivende toårige amerikanske statsobligation så samtidig sin rente stige med 5 basispunkter til 2,78 pct.

I første kvartal var væksten i eurozonen på 5,4 pct., viste onsdagens endelige opgørelse, og det var mere end de oprindeligt udmeldte 5,1 pct., hvilket samtidig var det ventede niveau blandt økonomerne, ifølge Bloomberg News.

Den større end forventede vækst øgede frygten for inflationen, og det pressede renterne opad i både Europa og i USA.

”Det ser ud til, at bevægelsen i dag er drevet, i det mindste delvist, af det her BNP-tal fra eurozonen,” siger Zachary Griffiths, rentestrateg hos Wells Fargo, til Reuters.

Han peger dog på, at tallet næppe ændrer centralbankernes syn på pengepolitikken, hvor Federal Reserve, Fed, i USA allerede i marts begyndte at hæve sin rente med en del flere løft på bedding, mens ECB i Europa ses begynde sin stramningscyklus i juli.

I USA var der i øvrigt negativ vækst i første kvartal på 1,5 pct.

Mere fra FinansWatch

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Ny Klim-direktør: "Jeg stiller ekstremt store krav til mig selv"

Ny Klim-direktør lover al den frihed til sine ansatte, som de kan ønske sig. Men friheden kommer med et ansvar, lyder det. Direktøren, der har tilbragt hele sit arbejdsliv i det nordjyske, skal holde en af landets ældste og mindste sparekasser ovenvande. Og i den ombæring han er helt på det rene med sit eget ansvar.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs