FinansWatch

Investeringsbank bliver igen kapitalforvalter

Investeringsbanken Carnegie overtager tre kapitalforvaltere fra et søsterselskab, og efter seks år fravær er man dermed igen aktive på forretningsområdet.

Björn Jansson, adm. direktør i Carnegie | Foto: PR / Linkedin

Mens den danske del af investeringsbanken Carnegie og kapitalforvalteren C Worldwide fortsat skal drives separat, bliver forretningområderne i udlandet igen samlet efter seks års adskillelse, skriver Børsen Pro Finans med henvisning til avisen Dagens Industri.

”Carnegie opbygger et nyt forretningsområde, som hedder ”Asset management,” og det gør vi ved at opkøbe tre kapitalforvaltere: Carnegie Fonder, norske Holberg og et selskab der hedder CAAM Fund Services,” siger Carnegies adm. direktør, Björn Jansson, til Dagens Industri og henviser til, at selskaberne overtages fra søsterselskabet Carneo, der også ejes af Altor, som for seks år siden adskilte kapitalforvaltningsdelen fra investeringsbanken.

De tre selskaber forvalter tilsammen omkring 140 mia. svenske kr., hvoraf Carnegie Fonder administrerer 105 mia. svenske kr.

Ifølge AMWatch har Carneo med direktør Christoffer Folkebo i front været rygtet til salg siden november 2021, hvor det hed sig, at Altor planlagde at notere investeringsbanken og i den forbindelse forlade selskabet.

Hverken Altor eller Carnegie har endnu kommenteret på forandringen.

Ringkjøbing Landbobank øger overskud med en fjerdedel

Carnegie venter snarlig opjustering fra Ringkjøbing Landbobank

VP Securities-direktør indtræder i Topdanmarks bestyrelse

Mere fra FinansWatch

Arbejdsgivere kalder på flere løsninger efter politisk håndsrækning: "Situationen er generelt set helt utrolig presset"

Nok bliver det med nye regler om lavere beløbsgrænse for udenlandsk arbejdskraft lidt lettere for finansvirksomheder at skaffe flere hænder, men ifølge Nicole Offendal, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening, er der brug for flere tiltag, hvis ikke den generelle udvikling i sektoren skal bremses. I Finansforbundet køber næstformand ikke helt ind på præmissen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs