FinansWatch

Chefforhandler i Europa-Parlamentet vil mindske Basel-håndsrækning til dansk realkredit

Hvis det står til Europa-Parlamentets chefforhandler på EU’s implementering af nye Basel-krav, så skal midlertidig håndsrækning, som bl.a. har fyldt meget i den danske debat, gøres mindre. Han afviser samtidig mindre institutters bekymringer om øgede kapitalkrav som følge af ejerandele i sektorselskaber.

Europa-Parlamentet – her ses parlamentetssalen i Strasbourg – er i gang med at behandle Europa-Kommissionens forslag til nye Basel-kapitalkrav. | Foto: Philipp Von Ditfurth/AP/Ritzau Scanpix

Da Europa-Kommissionen i efteråret præsenterede sit forslag til nye Basel-kapitalkrav, så indeholdt det midlertidige lempelser på flere fronter. Men de skal pilles af bordet, hvis det står til Jonás Fernández, der er spansk medlem af Europa-Parlamentet i den socialdemokratiske gruppe og er parlamentets såkaldte chefforhandler på Basel-forslaget.

To lempelser i Kommissionens forslag tiltrak sig særlig opmærksomhed: En midlertidig lempelse for realkreditudlån til private boliger og en ditto for udlån til virksomheder, som ikke har en rating fra et ratingbureau.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs