FinansWatch

Amerikansk storbank ser recession inden udgangen af året

Den amerikanske storbank Wells Fargo tror nu på, at den amerikanske vækst aftager i en sådan grad, at der i slutningen af 2022 og starten af 2023 vil blive tale om en recession.

Foto: RICK WILKING/REUTERS / X00301

Amerikanske Wells Fargo har onsdag sænket sin forventning til den amerikanske vækst, og storbanken regner nu i sit basisscenario med, at USA’s økonomi i slutningen af året og ind i starten af 2023 vil gå ind i en recession.

Det skriver Reuters.

Dermed er Wells Fargo en af de mest pessimistiske i feltet af investeringsbanker på Wall Street, hvor Goldman Sachs ser en sandsynlighed for recession i år på 15 pct. og 35 pct. inden for de næste to år, mens Morgan Stanley vurderer, at der er 25 pct. sandsynlighed for det samme scenario inden fore 12 måneder.

Handelsbanken ser boligpriserne falde 10-15 pct. de kommende år

Wells Fargo regner nu med, at BNP-væksten i USA i 2022 vil lande på 1,5 pct. mod førhen 2,2 pct., og i 2023 som helhed ses økonomien trække sig sammen med 0,5 pct. mod en oprindelig forventning om en positiv, beskeden vækst på 0,4 pct.

Forskellen i forhold til Wells Fargos prognose fra december er, at alle tre hovedrisici i den analyse har udviklet sig yderligere negativt med nye covid-19-nedlukninger i Kina, vedvarende og tiltagende inflation samt en kraftigt styrket dollar, hvilket er forårsaget af Ruslands krig mod Ukraine og af udsigten til en markant højere centralbankrente i USA.

”Disse chok koster for økonomien,” hedder det ifølge Reuters.

Sammentrækningen af økonomien, som ses ske henover tre kvartaler, ventes i de ni måneder at være på 1,3 pct., hvilket imidlertid er en relativ mild nedtur sammenlignet med den negative vækst på 10 pct. efter pandemiens udbrud og de 3,8 pct., som var det maksimale minus under finanskrisen.

I første kvartal overraskede USA’s økonomi ved at trække sig sammen med 1,4 pct. i forhold til fjerde kvartal 2021, mens et plus på omtrent 1,0 pct. var ventet.

En recession defineres teknisk som to sammenhængende kvartaler med negativ vækst i hver.


Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs