FinansWatch

Tyske Allianz indgår forlig på 6 mia. dollar om skandaleramte fonde

Allianz skal betale 6 mia. dollar i bøde i USA for at have svindlet med værdipapirer.

Allianz har fået ørerne i maskinen i USA. | Foto: Allianz Bank/PR

Det tyske forsikringsselskab Allianz har indgået forlig på 6 mia. dollar med de amerikanske myndigheder, som følge af at dets investeringsafdeling erkender sig skyldig i svindel med værdipapirer.

Det skriver Financial Times.

En skandale i Allianz’ fondsforretning har efterladt investorer med tab på milliarder af dollar.

Den tidligere investeringsdirektør for forretningsenhedens såkaldte Structured Alpha-fonde, Gregoire Tournant, er blandt andet blevet tiltalt for at begå værdipapirsvindel og finansiel rådgiversvindel, mens to andre fondsforvaltere har erkendt sig skyldige i lignende anklager.

Alle tre er efter tilståelsessagen blevet afskediget, skriver avisen.

Ifølge avisen har de amerikanske myndigheder beskyldt Allianz’ amerikanske fondsforretning for at have været engageret i en plan om at bedrage investorer hos fondene, der på sit højeste havde mere end 11 mia. dollar under forvaltning.

Den amerikanske regering mener, at forvalterne har været i stand til at fortsætte svindlen i årevis delvist grundet mangel på intern kontrol med fondene.

”Ofrene for dette embedsmisbrug omfatter lærere, præster, buschauffører og ingeniører, hvis pensioner er investeret i institutionelle fonde for at støtte deres pensionstid,” siger Gary Gensler, der er formand for den amerikanske børsmyndighed SEC, til Financial Times.

Ifølge myndighederne har undersøgelsen af sagen ikke givet beviser for, at nogen uden for forretningsenheden har været klar over de utilladelige forhold, skriver avisen.

Et fortættet nordisk forsikringsmarked skubber udenlandske storopkøb langt ud i horisonten

Frygt for ’overboarding’ koster Mærsk-formand en bestyrelsespost i tysk forsikringskæmpe

Allianz er klar til kæmpetab på hedgefond-sag

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs