FinansWatch

Højeste renteniveau i ti år på vej mod danske boligejere med flekslån

Danske boligejere skal til at vænne sig til helt nye niveauer på boliglån med variabel rente. Første auktionsdag over variable lån, der skal have ny rente 1. juli er overstået og afslører markant stigning til både F1 og F5-lån.

Danske boligejere skal vænne sig til nye, højere renteniveauer på flekslån, viser dagens renteauktion. | Foto: Jens Dresling

Boligejere med enten et F1 eller et F5-lån kan se frem til et gevaldigt hop i renteniveauet. Det afslører sæsonens første auktionsdag over realkreditobligationer med enten en løbetid på et eller fem år.

Dagens auktion giver en rente på 1,87 pct. til et F5 lån, mens F1-lånet får en rente på 0,56 pct. For begge låntypers vedkommende er der tale om det højeste renteniveau siden 2012. F5-låntagerne kommer fra et renteniveau på 0,37 pct.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs