FinansWatch

Coinbase drattede igen - afviser konkursfrygt

På trods af analytikernes forsikring om, at amerikanske Coinbase ikke er i fare for at gå konkurs måtte kryptobørsen igen onsdag tage mod hug på børsen.

Foto: SHANNON STAPLETON/Reuters / X90052

Igen onsdag er der drøje hug til aktien i den amerikanske kryptobørs Coinbase, og selskabets topchef, Biran Armstrong, har måttet afvise, at selskabet er i risiko for konkurs efter en melding i forbindelse med tirsdag aftens kvartalsregnskab.

”Vi har ingen risiko for konkurs,” skriver Coinbases administrerende direktør onsdag på Twitter.

Han fremhæver, at det heller ikke er tilfældet, selv hvis der skulle opstå en såkaldt ”black swan”-hændelse.

Udmeldingen kommer, efter at Coinbase på baggrund af nye regelkrav i et dokument sendt til de amerikanske børsmyndigheder har oplyst, at kundernes investeringer i digitale valutaer via Coinbase, ”kan blive omfattet” af kreditorernes krav, hvis Coinbase går konkurs. Kryptoejerne vil i så fald være henvist til selv at melde sig som simple kreditorer i et konkursbo.

Analytikerne har imidlertid også været ude med forsikringer om, at Coinbase ikke er i fare for at gå nedenom og hjem, da eksempelvis finanshuset Wedbush ifølge Financial Times vurderer, at Coinbase er ”fuld af penge” og stadig har råd til sine ”aggressive” investeringer.

Coinbases aktie falder onsdag med omtrent 25 pct. på den opståede usikkerhed og efter et skuffende regnskab for første kvartal, som vidnede om et fald i omsætningen på mere end 50 pct., da digitale valutaer i perioden er faldet markant i værdi, hvorfor handelsaktiviteten hos Coinbase er drattet.

Coinbase er nu faldet fem handelsdage i træk og har i den perioden mistet mere end halvdelen af sin værdi. Siden årsskiftet er aktien bakket med næsten 80 pct.

Selskabet blev børsnoteret i april sidste år i 250 dollar og sprang på førstedagen i vejret med 31 pct. og nåede i november en rekord i godt 357 dollar. Nu ligger aktien i 55 dollar, hvilket er et fald fra introduktionskursen på 78 pct.

Goldman Sachs-boss bejler til stifter af stor kryptobørs

Hug til kryptobørsen Coinbase efter regnskab

Kryptoaktører frygter nye hvidvaskregler: ”Det er diskriminerende”

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs