FinansWatch

Banker kritiseres for manglende kommunikation om inflation

Med det højeste inflationsniveau i 35 år er danskernes bankopsparinger blevet 50 mia. kr. mindre værd på et år. Fra flere fronter kritiseres bankerne for ikke at oplyse kunderne om de negative konsekvenser

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Bankerne er for dårlige til at informere og oplyse kunder om, hvad det har af negative konsekvenser for opsparingen, at inflationen er det på højeste niveau i 35 år, og at de negative renter også har stor betydning for, om det overhovedet giver mening at spare op.

Det skriver Finans med henvisning til Forbrugerrådet Tænk og Better Finance, der er interesseorganisation for europæiske privatinvestorer inden for EU.

I Better Finance kritiserer man skarpt, at banker og pensionsselskaber i Europa i overvejende grad ser bort fra inflationen i deres kommunikation om afkast og renter.

”Med en dramatisk stigende inflation er det på høje tid, at myndighederne kræver, at banker og pensionsselskaber som minimum tvinges til at oplyse det reale afkast ved siden af det nominelle – og derfor i høj grad fiktive – afkast,” udtaler direktøren for Better Finance, Guillaume Prache, til Finans.

Lån & Spar-direktør er bekymret over højere priser men ser også den lyse side af rentestigningerne

Overblik over torsdagens regnskaber: Nykredit skruede op, Spar Nord haltede efter og store tab på obligationer

Konvertering af boliglån sender Lån & Spars overskud i vejret

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs