FinansWatch

Boligejerne søger mod lån med variabel rente

Ikke siden efteråret 2011 er nyudlånet på variabelt forrentede realkreditlån steget så meget som i marts. Det viser en opgørelse fra Nationalbanken. Væksten sker i en periode, hvor renten på fastforrentede lån har været opadgående.

Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix

Stigende renter på fastforrentede lån får tilsyneladende kunderne til at søge over i realkreditlån med en variabel rente, viser en ny opgørelse fra Nationalbanken.

I marts optog de danske privatkunder variabelt forrentede realkreditgæld for 33,9 mia. kr. Hvis man fraregner førtidige indfrielser, giver det et netto låneoptag på 15,3 mia. kr. Det er det højeste niveau siden efteråret 2011, fremhæver Nationalbanken.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Ny Klim-direktør: "Jeg stiller ekstremt store krav til mig selv"

Ny Klim-direktør lover al den frihed til sine ansatte, som de kan ønske sig. Men friheden kommer med et ansvar, lyder det. Direktøren, der har tilbragt hele sit arbejdsliv i det nordjyske, skal holde en af landets ældste og mindste sparekasser ovenvande. Og i den ombæring han er helt på det rene med sit eget ansvar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs