FinansWatch

Privatsikrings toplinje går frem på Nykredit-samarbejde - men overskuddet skrumper

Det var i 2021 særligt i den del af forsikringsalliancen, der peger i den nye aftale med Nykredit, som trak væksten i Privatsikring, mens der på nederste linje bliver bokset med øgede omkostninger.

Helle Kjærgaard, direktør for Privatsikring, Codan. | Foto: PR/Codan

Codan-ejede Privatsikring, der tegner forsikringer gennem banker og sparekasser, kunne i 2021 se bruttopræmieindtægterne stige med 896 mio. kr., og medvirkende til den samlede vækst på 6,6 pct. var det særligt samarbejdet med Nykredit, der trak læsset.

Det skriver Insidebusiness med henvisning til et nyt regnskab fra Privatsikring.

Af regnskabet fremgår det, at 2021-resultatet samlet blev på 40 mio. kr. mod 116 mio. kr. året før. En stor del af nedgangen skyldes et markant mindre forsikringsteknisk resultat på 68 mio. kr. mod 152 mio. kr. året før.

Om årsagen skriver ledelsen anført af adm. direktør Helle Kjærgaard i regnskabet:

”Resultatet er i høj grad påvirket af stigningen i erhvervelsesomkostninger, der som nævnt er steget grundet investeringer i det strategiske samarbejde mellem Nykredit, Spar Nord og Lokale Pengeinstitutter.”

”Investeringerne er blandt andet i opbygning af salgscenter og omkostninger som følge af øget bruttopræmieindtægter. Stigning i bruttopræmieindtægter modsvarer dog ikke stigningen i erhvervelsesomkostninger ved udgangen af 2021,” skriver Privatsikring i regnskabet.

Investeringsforretningen i Privatsikring kom ud med et minus på 17 mio. kr. mod et underskud på 3 mio. kr. i 2020.

Overfor Insidebusiness uddyber dirketør Helle Kjærgaard, at den markant mindre bundlinje skyldes den nye aftale med Nykredit.

“I forbindelse med at den ny aftale trådte i kraft, har vi haft større investeringer i produkter, it-systemer og digitalisering. Vi har investeret i værktøjer til onlinemøder og har ligeledes investeret i medarbejdere til at håndtere dette. Vi forventer ikke samme investeringer i 2022, men vil dog alligevel se en række investeringer i eksempelvis digitalisering også i år,” siger hun til mediet.

Af regnskabet fremgår det, at nøgletallet combined ratio blev 92,4, hvilket var på niveau med forventningerne og en stigning i forhold til 2020, hvor det var på 82,3.

”Den højere combined ratio, i forhold til sidste år, skyldes en betydelig stigning i forsikingsmæssige driftsomkostninger delvist modvirket af et fald i bruttoerstatningsudgifter og en stigning i bruttopræmieindtægter,” skriver ledelsen i regnskabet.

Codans forsikringer dækker nu ukrainske flygtninge i danske hjem

Ny bæredygtighedsstrategi i Codan forpligter leverandører

Codan ramt af storskader i fjerde kvartal

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs