FinansWatch

Fed-chef vil ikke udelukke renteløft på 75 basispoint

Ifølge James Bullard, chef for den amerikanske centralbanks St. Louis-afdeling, kan et renteløft på op til 75 basispoint blive en realitet.

Foto: Joshua Roberts/REUTERS / X01909

Den tårnhøje inflation er den altoverskyggende udfordring for den amerikanske centralbank, Federal Reserve, og en del af modgiften kan blive ekstraordinært store renteløft.

Derfor vil James Bullard, chef for bankens afdeling i St. Louis, ikke udelukke enkelte renteløft på helt op til 75 basispoint.

Inflationen er lige nu ”alt for høj”, siger han ifølge Business Insider og henviser til, at inflationen lige nu er på det højeste niveau i årtier.

Renten løftes typisk med 25 basispoint ad gangen, men på det seneste har det været diskuteret, om et dobbelt løft på 50 basispoint skal bringes i spil. Et løft på 75 basispoint går dermed skridtet videre, men ifølge James Bullard kommer det heller ikke til at ske lige foreløbigt.

”Mere end 50 basispoint er ikke mit basisscenarie på nuværende tidspunkt,” siger han.

Renteløft besluttes i FOMC, der er rentekomitéen under centralbanken. Det seneste løft var på 25 basispoint og blev vedtaget i marts. Det næste møde finder sted i den første uge af maj, og her ventes komitéens medlemmer endnu engang at stemme for at hæve renten, men størrelsen på løftet er fortsat uklart.

Ifølge James Bullard er målet at løfte renten til 3,5 pct. inden årets udgang.

”Det vi skal gøre lige nu er hurtigt at ramme neutralt niveau, og så bevæge os videre derfra”, siger James Bullard ifølge mediet.

Et enkelt løft på 75 basispoint blev senest bragt i spil i 1994 i et forsøg på at bekæmpe stigende inflation.

Canadisk centralbank gennemfører største renteløft i 22 år

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs