FinansWatch

Regeringen vil forbyde handel med kroner og værdipapirer til Rusland

Ifølge et offentligt brev fra Erhvervsminister Simon Kollerup (S) til Folketingets formand skal en hastelov gøre det ulovligt at sælge danske kroner og værdipapirer til russiske og hviderussiske statsborgere.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) præsenterer et forslag til en hastelov tirsdag. | Foto: Jens Dresling

Regeringen vil have indført en hastelov, der blandt andet gør det ulovligt at sælge danske kroner og værdipapirer til russiske og hviderussiske statsborgere, samt personer der bor i de to lande.

Det skriver Finans på baggrund af et offentligt brev fra erhvervsminister Simon Kollerup til Folketingsformanden.

Af brevet fremgår det også, at ministeren har fået bred opbakning fra Folketingets partier til at hastebehandle sagen.

Af brevet fremgår, at ministeriets vil have hastebehandlet forslaget "for at sikre, at de europæiske restriktioner vedrørende euro-pengesedler og værdipapirer i euro ikke omgås ved at udnytte den danske krone", skriver Finans.

Erhvervsministeriet har sammen med Nationalbanken indkaldt til pressemøde tirsdag, hvor hasteloven vil blive præsenteret. Lovforslaget bliver officielt fremsat den 29. marts og bliver sendt i 12 timer høring

I et andet notits foreslår Erhvervsministeriet at indføre muligheden for at straffe eventuelle overtrædelser af den nye lov, såfremt den bliver vedtaget, med bøde eller fængsel i op til fire måneder og i særlige tilfælde fængselsstraf på op til fire år.

Finanstilsynet udvikler ny klimastresstest 

Minister om fit & proper-regler: Må ikke blive for svært at rekruttere direktører i små banker 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs