FinansWatch

Fed-chef hælder mod renteløft på 25 basispoint i marts

Når den amerikanske centralbanken senere på måneden holder møde, så sigter chefen for banken efter en rentestigning på 25 basispoint, og han udelukker ikke yderligere renteløft længere hen ad vejen.

Federal Reserve i Washington DC. | Foto: Joshua Roberts/Reuters/Ritzau Scanpix

Jerome Powell, der er den øverste chef i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, Fed, hælder mod et renteløft på 25 basispoint på mødet 16. marts.

Det sagde han onsdag, ifølge Bloomberg News, da han vidnede for den finansielle servicekomite i Repræsentanternes Hus.

Ifølge Powell vil Federal Reserve vil gå "forsigtigt frem", og centralbanken ønsker at undgå yderligere usikkerhed på et i forvejen udfordrende tidspunkt.

Det er dog ikke udelukket, at renten kan blive løftet 50 basispoint på senere møder, hvis der er behov for det, lød det.

"Jeg er tilbøjelig til at foreslå et løft på 25 basispoint," lod Jerome Powell forstå, da han talte til den amerikanske kongres.

"I det omfang, at inflationen kommer højere ind eller er mere vedvarende end det, så ville vi være klar til at bevæge os mere aggressivt frem ved at løfte federal funds rate med mere end 25 basispoint på et møde eller møder."

Senest i januar steg forbrugerpriserne 7,5 pct. på årsbasis, hvilket var det højeste siden 1982. Samtidig understregede Powell, at centralbanken vil bevæge sig frem med grundig analyse. Også i forhold til konsekvenserne af krigen i Ukraine.

- Budlinjen er, at vil vil fortsætte, men vi vil fortsætte forsigtigt, efterhånden som vi lærer mere om konsekvenserne for økonomien af krigen i Ukraine.

De amerikanske aktieindeks såvel som renterne stiger efter Jerome Powells udtalelser.

Det brede S&P 500-indeks ligger oppe med 1,8 pct., mens Dow Jones stiger 1,9 pct., og Nasdaq ligger i plus med 1,3 pct. Den tiårige rente stiger desuden med 10 basispoint til 1,83 pct.

Feds Powell bekræfter plan om renteløft i marts trods uro fra krig

Feds Bostic holder fast i renteforhøjelse i marts

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs