FinansWatch

Federal Reserves næstformands aktiehandel vækker ramaskrig

Afgående næstformand for den amerikanske centralbank har gjort mistænkelige handler.

Afgående næstformand for Fed Richard H. Clarida er kommet i uvejr | Foto: Jonathan Crosby/Reuters/Ritzau Scanpix

Den afgående næstformand for Federal Reserve, Richard H. Clarida, revses for manglende indrapportering om omfanget af et aktiesalg i en investeringsfond. Fed-formanden solgte den 24. februar 2020 aktier i en investeringsfond og købte dem igen tre dage efter.

Dagen efter tilbagekøbet meddelte den amerikanske centralbank, Federal Reserve, at den stod klar til at hjælpe økonomien, mens pandemien satte ind.

Det skriver The New York Times.

Da det sidste år kom frem, at Richard H. Clarida den 27. februar havde købt aktierne, blev det af Fed ifølge avisen forklaret ved, at transaktionen var en gennemtænkt omstrukturering fra obligationer til aktier for at påtage sig mere risiko og derved opnå højere afkast over tid.

Det hurtige salg og derefter køb indikerer dog ifølge New York Times snarere, at der har været tale om en reaktion på markedsstemningen, der var tynget af pandemien, og ikke en planlagt langsigtet omstrukturering af porteføljen.

"Det underminerer påstanden om, at dette var en porteføljeomlægning. Det er dybt problematisk," siger Peter Conti-Brown, der er Fed historiker ved University of Pennsylvania.

Den oprindelige indrapportering blev i sidste måned rettet. Af rettelserne fremgår det, at der var tale om investeringer i brede fonde frem for enkeltaktier.

Omfanget af Richard H. Claridas transaktioner er den seneste udvikling i en længere skandale, hvor blandt andet Eric S. Rosengren og Robert S. Kaplan har måttet forlade aftræde deres chefstillinger for Federal Reserve i henholdsvis Boston og Dallas.

Richard H. Clarida har ikke ønsket at udtale sig til The New York Times.

Renten sendt op oven på Fed-referat 

Powells slingrekurs sætter spørgsmålstegn ved Feds troværdighed 

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs