FinansWatch

Feds Powell: Omikron øger risici og inflationsusikkerhed

Ny variant af coronavirus øger risici og gør det mere usikkert, hvordan inflationen vil udspille sig, lyder det fra formanden for den amerikanske centralbank.

Foto: Kevin Lamarque/REUTERS / X00157

Jerome Powell, som er formand for den amerikanske centralbank Federal Reserve, Fed, vurderer, at fremkomsten af den seneste coronavariant, Omikron, øger den økonomiske risici og skaber større usikkerhed omkring inflationen.

"Den nylige vækst i tilfælde af covid-19-smittede og fremkomsten af Omikron-varianten medfører en nedadgående risici over for beskæftigelsen og den økonomiske aktivitet og øget usikkerhed omkring inflationen."

Det har Jerome Powell tænkt sig at sige i forbindelse med sine åbningsbemærkninger, når han vidner for Senatets bankkomite tirsdag morgen, oplyser Federal Reserve.

"Øget bekymring for virusset kan reducere folks villighed til arbejde fysisk (uden for hjemmet, red.), hvilket ville bremse fremskridtet i arbejdsmarkedet og intensivere forstyrrelserne af forsyningskæderne."

Formanden for Fed vil også i sine bemærkninger fremhæve, at inflationen ligger "pænt over" centralbankens mål for prisstabilitet om 2,0 pct. om året.

"Det er svært at forudse varigheden og effekterne af begrænsningerne i forsyningskæderne, men det ser nu ud til, at faktorer, som skubber inflationen opad, vil vare ved et godt stykke ind i næste år."

"Ydermere formindskes potentialet med en hurtig forbedring i arbejdsmarkedet, og lønningerne stiger med rask hastighed," hedder det i de forberedte bemærkninger.

Jerome Powell venter dog fortsat, at inflationen vil bevæge sig betydeligt nedad henover det næste år.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs