FinansWatch

Investeringsbanker venter mange danske nynoteringer i 2022

Der er kommet tre nye selskaber ind på hovedbørsen i København, mens 18 er noteret på First North. Hos Nordea og JPMorgan spår man, at det vil fortsætte i 2022.

Klaus Thune, nordisk chef i JPMorgan | Foto: Sofie Busk

Både Nordea og JPMorgan spår et fortsat højt niveau for virksomhedshandler i 2022, hvor der også vil være udsigt til mange børsnoteringer i Danmark.

Det skriver Finans.

"Der er stor aktivitet af nye børsnoterede selskaber i hele Norden. I Danmark er der en hel underskov af fintech-virksomheder, som vokser meget hurtigt, og som er aktive inden for transaktioner. De har givet et boost i aktiviteten, og jeg forventer, at det vil fortsætte ind i 2022. Vi har meget i pipelinen," siger Klaus Thune, som er nordisk chef i JPMorgan, til Finans.

Indtil nu i år er der kommet tre nye navne til den rigtige børs i København, mens der også er kommet 18 nye navne til vækstmarkedet First North.

Også hos Nordea er forventningen den, at der til næste år vil være stor IPO-aktivitet i København.

"Når jeg ser på vores egen pipeline, og hvad der sker i markedet, tror jeg godt, der kan komme en håndfuld børsnoteringer i Danmark i 2022. I 2021 var finansielle og strategiske købere villige til at betale mere for virksomhederne, end aktiemarkedet var, og det forhindrede nogle IPO’er. Men jeg ser muligheder i 2022," lyder det fra Kasper Dichow, der er chef for corporate finance hos Nordea.

Professor kritiserer First North-noteringer 

Direktør tager Nasdaq-suspendering som kærkommen timeout 

Mere fra FinansWatch

Cheføkonom: Nuancerne er svære at indfange under en konverteringsgalop

Når renterne ræser op, som vi særligt så i foråret, åbner det op for en række konverteringsmuligheder for danske boligejere, men det kan være en udfordring at rådgive og ramme kunderne korrekt, lyder det fra cheføkonom i Realkredit Danmark, Christian Hilligsøe Heinig. Han efterlyser flere nuancer i debatten om konverteringer

Tidligere cheføkonom i Finanstilsynet regner på ESG-risiko i oliebyen Abu Dhabi

Et skifte fra lave Laksegade og Danske Bank til de tårnhøje kontorbygninger i skoldhede Abu Dhabi har ikke bare geografisk været et stort skifte for Niels Storm Stenbæk. I det olierige område spiller han med, når de stadig unge finansnationer skal forsøge at integrere arbejdet med ESG og møde konkurrencen fra verden omkring.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs