FinansWatch

Børspause skaber igen uro om Evergrande

Handlen med det kinesiske ejendomsselskabs aktier er suspenderet, efter en større portion aktier er handlet i datterselskab uden om markedet.

Foto: Tyrone Siu/Reuters/Ritzau Scanpix

Bekymringerne over den gældstyngede kinesiske ejendomskoncern China Evergrande igen er poppet op til overfladen mandag.

Årsagen er ifølge Reuters, at handelen med aktier i China Evergrande og datterselskabet Evergrande Property Services er blevet suspenderet på børsen i Hongkong. Det er sket, uden at markedet i første omgang er blevet informeret om baggrunden for beslutningen.

Siden er det dog kommet frem, at suspenderingen sker forud for en væsentlig transaktion.

Og der spekuleres i, at ejendomskoncernen Hopson Development, der også er i børspause, vil købe 51 pct. af aktierne i Evergrande Property Services.

Ifølge det kinesiske nyhedsmedie Cailian vil det ske til en pris, der værdisætter hele Evergrande Property Services til 40 mia. hongkong-dollar, svarende til 32,7 mia. kr. Det er 28 pct. mindre end Evergrande Property Service var værdisat til, inden aktien gik i børspause.

Meldingerne om, at en væsentlig transaktion nærmer sig, kommer netop som China Evergrande ifølge Bloombergs kilder skal lægge en betaling på et obligationslån på 260 mio. dollar.

Seniormarkedsanalytiker Jeffrey Halley fra OANDA skriver i et notat, at henstandsperioden på lånet blot er fem dage. Så falder betalingen ikke denne uge, kan det skabe ny uro.

De øvrige kinesiske børser er lukket mandag på grund af Golden Week, der løber til og med torsdag.

Jesper Rangvid advarer om risiko for ny økonomisk krise 

Evergrande skal betale 260 mio. dollar med betalingsfrist søndag 

Hongkongs centralbank kræver indsigt i bankers ekspondering mod Evergrande 

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs