FinansWatch

Storbanker udelukkes fra texansk obligationssalg

Det skyldes, at bankerne siden en skudmassakre i 2018 har indført begrænsninger i deres samarbejde med våbenproducenter.

Foto: Andrew Kelly/REUTERS / X02844

En ny lov i delstaten Texas betyder, at en række amerikanske storbanker så som JPMorgan Chase, Bank of America og Citygroup, landets tre største, er udelukket fra at deltage i salget af nyudstedte obligationer fra offentlige myndigheder.

Det skriver Bloomberg News.

Det skyldes, at bankerne siden en skudmassakre i 2018 har indført begrænsninger i deres samarbejde med våbenproducenter.

Loven, som et republikansk flertal i delstatens forsamling har indført fra 1. september, har derfor betydet, at ingen af de tre banker siden da har gennemført et eneste obligationssalg i "Lone Star"-delstaten. Det er første gang, det er sket siden slutningen af 2014.

Torsdag meldte JPMorgan Chase ud, at banken ikke kan deltage i obligationssalg i Texas, og fredag fulgte Citigroup trop med en melding om, at den har suspenderet sine aktiviteter på området, mens man overvejer konsekvenserne af loven.

Loven kræver, at myndighederne modtager en skriftlig tilsikring fra bankerne om, at de ikke diskriminerer mod våben- eller ammunitionsproducenter.

Udviklingen i Texas er det seneste tegn på, at amerikanske virksomheder vikles ind i landets polariserede politiske situation og kulturkrig.

Banker henter rekordbeløb på virksomhedshandler

JP Morgan lancerer digital bank i Storbritannien som led i global ekspansion

Storbanks topchef advarer mod "potentiel katastrofe" 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs