FinansWatch

Jyske Bank ser rentenedsættelse fra Nationalbanken nærme sig

Det ser ud til, at Nationalbanken har været i valutamarkederne i september, og derfor regner Jyske Bank med en rentenedsættelse i løbet af det kommende halve år.

Nationalbanken har formentlig interveneret en del i valutamarkederne i september. | Foto: Jens Dresling

Sandsynligheden for, at Nationalbanken snart sænker renten, er øget, vurderer Jyske Bank, efter at have nærlæst nettostillingen, der viser, hvor mange penge der er på det danske pengemarked.

I sidste uge steg nettostillingen med 8 mia. kr. til 172 mia. kr. Dermed er nettostillingen 14 mia. kr. større, end Jyske Bank havde forudset, selv om banken havde indregnet intervention for i alt 10 mia. kr. i starten af måneden.

"Udviklingen i nettostillingen indikerer, at Nationalbanken har interveneret i valutamarkedet i løbet af september. Dette understøtter vores kald: at Nationalbanken kommer til at sætte renten ned," hedder det i et notat fra banken.

Bankens hovedscenarie er fortsat, at Nationalbanken kommer med en rentenedsættelse på 10 basispoint i løbet af første kvartal næste år, om end der er mulighed for, at det bliver allerede i efteråret.

Når Nationalbanken intervenerer og køber udenlandsk valuta, trykker banken nye penge, som gør, at den samlede mængde af likviditet stiger, hvilket kan aflæses i nettostillingen.

Man kan derfor ud fra nettostillingen få en indikation af, hvorvidt Nationalbanken har købt udenlandsk udenlandsk valuta og solgt danske kroner.

Hvor meget Nationalbanken reelt har interveneret i september offentliggøres i forbindelse med tal for valutareserven mandag i næste uge.

Jyske Bank: Udsigt til rentenedsættelse næste år

Økonomer ser stadig en rentenedsættelse som en mulighed 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs