FinansWatch

Kinas myndigheder forbereder sig på Evergrande-"storm"

Den kinesiske centralregeringen har udstedt en instruks om kun at gribe ind hos kriseramte Chine Evergrande i sidste øjeblik, skriver The Wall Street Journal.

Foto: Tyrone Siu/Reuters/Ritzau Scanpix

Den kinesiske regering er tilsyneladende ikke meget for at redde den kriseramte kinesiske ejendomsudvikler. Tværtimod har centralregeringen i Beijing nu advaret lokale myndigheder rundt om i landet om en "mulig storm" med økonomiske og sociale konsekvenser.

Det skriver The Wall Street Journal på baggrund af unavngivne kilder.

Instruksen til de lokale myndigheder og statsejede virksomheder er kun at gribe ind i sidste øjeblik for at håndtere følgevirkningerne, hvis ikke Evergrande formår at få styr på sin finansielle krise.

Blandt de opgaver, som myndighederne er blevet pålagt at udføre, er at forhindre mulig uro og modvirke, at følgevirkninger fra påvirkede boligkøbere også rammer den bredere økonomi. Eksempelvis ved at begrænse mulige jobtab.

De lokale myndigheder er ifølge The Wall Street Journal blevet pålagt at sammensætte grupper af revisorer og juridiske eksperter, som skal undersøge Evergrandes finansielle operationer i de respektive regioner. Desuden skal lokale regeringer i dialog med statsejede og private ejendomsudviklere gøre klar til at overtage og færdiggøre Evergrandes projekter, og politimyndighederne er blevet indskærpet at være parate til at overvåge mulig offentlig vrede og "massebegivenheder", altså protester og demonstrationer.

China Evergrande skal de kommende uger indfri en række obligationslån.

Gældsaftale og rygte sender Evergrande-aktie på himmelflugt

Evergrandes aftale om rentebetaling vækker ny usikkerhed 

Mere fra FinansWatch

Nordfyns Bank firdobler resultat

Vækst på toppen og tilbageførte nedskrivninger sender Nordfyns Banks resultat i vejret efter årets første ni måneder. Tredje kvartal spæder til med en bundlinje, der er 70 pct. højere end samme kvartal i fjor.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs