FinansWatch

Gældsaftale og rygte sender Evergrande-aktie på himmelflugt

Evergrandes aktie stiger torsdag kraftigt på børsen i Hongkong efter gældsaftale og rygter om regeringshjælp.

Foto: Tyrone Siu/Reuters/Ritzau Scanpix

Det har sat sit tydelige aftryk på aktiekursen, at den kinesiske ejendomsgigant Evergrande onsdag fik lukket en aftale om rentebetaling på et obligationslån.

Desuden er der torsdag medierapporter om, at den kinesiske stat vil medvirke til en restrukturering af Evergrande.

Det skriver South China Morning Post. Avisen oplyser ikke yderligere om den omtalte plan.

Dermed ser fremtiden noget lysere ud for det gældsplagede selskab, mener en markedsaktør.

"Hvis nyheden (om restrukturering, red.) er sand, er det meget positivt," siger Raymond Cheng. Han er direktør for finanshuset CGS-CIMB Securities.

"Det viser, at regeringen er bevidst om den potentielt høje risiko relateret til en konkurs i Evergrande, og at den er nødt til omgående at tage foranstaltninger for inddæmme disse risici," siger han.

På børsen i Hongkong steg kursen på Evergrande-aktien med over 20 procent umiddelbart efter, at torsdagens handel gik i gang. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Siden er en del af stigningen fordampet. Omkring torsdag middag lokal tid er kursen oppe med omkring ti procent.

Det kinesiske selskabs økonomiske vanskeligheder har de seneste dage været genstand for stor bevågenhed på verdens aktiemarkeder.

Markederne har frygtet, at ejendomskoncernen kan trække andre med ned i et eventuelt kollaps, så krisen spreder sig som ringe i vandet.

Trods torsdagens kursstigning er der stadig meget langt op til de tidligere højder på aktien. Den er i løbet af året hidtil faldet med over 80 procent.

En markedsanalytiker fra investeringsbanken JP Morgan siger, at investorerne da også stadig holder et meget vågent øje på Evergrandes aktier.

"Det er stadig langt fra løst," siger Kerry Craig.

"Man vil se, at den umiddelbare frygt for et kollaps og efterdønninger begynder at mindskes. Men det vil stadig være et problem, der stikker hovedet frem, fordi ejendomsmarkedet og anlægsarbejde er en så kæmpe del af den kinesiske økonomi."

Kinas centralbank stillede onsdag desuden mere likviditet til rådighed for bankerne i landet, og det var med til at berolige finansmarkederne.

Evergrande skylder i øjeblikket 305 milliarder dollar. Det svarer til mere end 1900 milliarder kroner.

Evergrandes aftale om rentebetaling vækker ny usikkerhed 

Pensionskunder ser stort på kinesisk børsuro 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs