FinansWatch

Britisk finanskoncern falder tungt efter planer om aktiesalg

Finanskoncernen Prudential falder på børsen i både London og Hongkong, efter der er annonceret stort aktiesalg.

Foto: Spar Nord/PR

Den britiske finanskoncern Prudential falder tungt på børsen i London og Hongkong mandag, efter at selskabet søndag annoncerede planer om salg af aktier på Hongkong-børsen for 22,5 mia. hongkong-dollar - svarende til 18,4 mia. kr.

Midlerne fra aktiesalget ventes at "fastholde og forbedre selskabets finansielle fleksibilitet," oplyser selskabet ifølge Bloomberg News, og specifikt ventes 2,25 mia. dollar af provenuet at blive brugt til at indløse eksisterende gæld med "høj rente".

Udsigten til de store aktiesalg er mandag med til at sende aktien ned med 7,2 pct. til 1341,50 pence på børsen i London - og med 9,2 pct. i Hongkong - vel at mærke i et marked, der generelt er negativt mandag, hvor blandt andet problemerne for det store kinesiske ejendomsselskab China Evergrande er med til at skabe usikkerhed på finansmarkedet.

Analytiker Ming Zhu fra finanshuset Panmure Gordan siger, at nyheden om aktiesalget kommer på "den værst mulige dag sammenfaldende med et stort salgspres blandt asiatiske peers, delvist som følge af bekymringer om Evergrandes vanskeligheder."

Mere fra FinansWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs