FinansWatch

Chefstrateg om kommende ECB-melding: Småjusteringer til kommunikationen i vente ved rentemøde

Der kommer næppe ændringer i rentesatserne, når Den Europæiske Centralbank torsdag eftermiddag kommer med en rentemeddelelse, lyder forudsigelsen fra Frederik Engholm, chefstrateg i Nykredit.

ECB-chef Christine Lagarde, | Foto: Kai Pfaffenbach/Reuters/Ritzau Scanpix

Der ventes ingen store påvirkninger af den toneangivende rente eller af valutakursen, når Den Europæiske Centralbank (ECB) torsdag eftermiddag kommer med rentemeddelelse.

Det skriver Nykredits chefstrateg Frederik Engholm i en kommentar.

ECB vil højst sandsynligt bruge anledningen til at justere kommunikationen i forbindelse med tilpasningen af centralbankens strategi.

"Morgendagens møde i ECB vil sandsynligvis udmønte sig i justeringer i kommunikationen for at understrege, at centralbanken for nylig annoncerede resultaterne af et større eftersyn af den overordnede strategi for pengepolitikken," skriver han i kommentaren.

"Ændringer i opkøb eller rentesatser virker ganske usandsynlige, så det handler alene om kommunikation og signaler. Vi venter ingen stor effekt på hverken toneangivende renter eller valutakursen," fortsætter chefstrategen.

Frederik Engholm vurderer, at rentemødet er en god mulighed for ECB for at højne kriterierne en smule for, hvad der kræves, for at pengepolitikken strammes.

Dog med det forbehold, at den aktuelle situation er påvirket af en vis usikkerhed, og at det derfor er svært at komme med store nye politiske signaler eller løfter.

"Vi vurderer derfor, at politikken i substansen ikke justeres nævneværdigt," skriver chefstrategen.

ECB annoncerede resultatet af en gennemgang af sin strategi den 8. juli. Her blev resultatet, at inflationsmålsætningen blev symmetrisk omkring 2 pct. mod en tidligere målsætning om et inflationsniveau tæt på, men lige under 2 pct.

Centralbanken vil dog i højere grad end før tillade forbrugerpriser over målsætningen i en kortvarig perioder, skriver Frederik Engholm.

Corona ventes ligeledes at komme på dagsordenen torsdag.

"På mødet ventes ECB desuden at diskutere de risici, der er opstået som følge af den tiltagende udbredelse af Delta-varianten. Den (og andre mutationer) udgør selvsagt en nedadrettet risiko til den økonomiske udvikling – først og fremmest via svækkelse i efterspørgslen i den del af verden, hvor vacciner ikke er udbredte og dertil potentielt gennem forringet turisme/rejseaktivitet."

Chefstrategen ser dertil ingen grund til bekymring for den økonomiske udvikling, da en omfattende genindførsel i Vesten virker usandsynlig med andelen af vaccinerede.

Mere fra FinansWatch

John Fisker om historisk resultat: "Vi har travlt"

Ringkjøbing Landbobank lander rekordregnskab i andet kvartal, som hverken er drevet af kursreguleringer eller tilbageførsler, men af kerneforretningen. Det glæder bankens adm. direktør, John Fisker, der for fem kvartaler siden ikke havde regnet med at stå her i dag. "At det hele ville buldre på den her måde, havde vi ikke set komme," siger han.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs