FinansWatch

Fed-chef opfordrer - igen - til at nedtrappe stimulus

James Bullard sender igen en opfordring om, at Federal Reserve går i gang med at lægge en plan for at udfase støtteopkøbene af obligationer.

James Bullard, chef for Federal Reserve i St. Louis | Foto: Edgar Su/Reuters/Ritzau Scanpix

James Bullard, der er chef for Federal Reserve i St. Louis, opfordrer igen til, at centralbanken går i gang med at planlægge, hvordan støtteopkøbene af obligationer i forbindelse med coronapandemien, skal udfases.

Torsdag lyder det fra Fed-chefen, at den amerikanske centralbank har nået sine mål i forhold til at sikre "betydelige fremskridt" med hensyn til både inflation og beskæftigelse.

"Jeg tror, vi er i en situation, hvor vi kan begynde at "taper"," siger James Bullard til Bloomberg Television og fortsætter:

"Vi ønsker ikke at ødelægge markedet - men jeg synes, at det er på tide at afslutte disse nødforanstaltninger."

Cheferne i de forskellige afdelinger af Federal Reserve overvejer, hvor hurtigt de skal trimme monetær politisk støtte til økonomien i takt med genåbningen fra pandeminedlukningerne.

Inflationen er steget kraftigt, men centralbanken har alligevel argumenteret for tålmodighed.

Federal Reserves topchef, Jerome Powell, sagde onsdag, at den amerikanske økonomiske genopretning stadig har ikke er stærk nok til at begynde at reducere de 120 mia. dollar månedlige opkøb af obligationer.

Bank of England fjerner begrænsninger på bankers udbytte til aktionærer

Fed ventede at fremskridt ville fortsætte 

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs