FinansWatch

Feds Powell ser fortsat pres på inflation aftage mod målet

Chef for den amerikanske centralbank, Jerome Powell, forudser at inflationen bør bevæge sig tilbage mød centralbankens mål.

Foto: Afp/Ritzau/Scanpix

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, Feds, førstemand Jerome Powell har mandag gentaget, at inflationen er steget, men at den bør bevæge sig tilbage mod centralbankens mål på 2 pct. når udbudsubalancerne er løst.

Det skriver Bloomberg News med henvisning til en forberedt tale til tirsdagens vidnesbyrd over for Repræsentanternes Hus coronakrise-underkomité, hvor der henvises til stigningerne i oliepriserne og et rebound i forbruget, idet den amerikanske økonomi genåbner.

"Da disse forbigående forsyningseffekter aftager, er inflationen forventes at falde tilbage mod vores længerevarende mål, siger Powell.

Powells bemærkninger var stort set en gentagelse af hans åbningskommentarer på sin pressekonference efter sidste uges rentemøde.

Fed-embedsmænd overraskede investorerne i sidste uge, da deres prognoser viste, at de fremskyndede deres forventede timing og rentestigningshastighed, samtidig med at der startes en diskussion om, hvornår obligationsopkøbsprogrammet skal rulles tilbage.

 

 

 

 

Mere fra FinansWatch

John Fisker om historisk resultat: "Vi har travlt"

Ringkjøbing Landbobank lander rekordregnskab i andet kvartal, som hverken er drevet af kursreguleringer eller tilbageførsler, men af kerneforretningen. Det glæder bankens adm. direktør, John Fisker, der for fem kvartaler siden ikke havde regnet med at stå her i dag. "At det hele ville buldre på den her måde, havde vi ikke set komme," siger han.

Ny låntype fra Totalkredit runder skarpt hjørne

Med udlån for over 5 mia. kr. i fastforrentet 1,5 pct.-lån med afdragsfrihed i 30 år kommer boligejere fri af risiko for indlåsning hos Totalkredit. Realkredit Danmark har fortsat det største udlån i den relativt nye lånetype på tværs af rentesatser.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs