FinansWatch

Dollarsvækkelse stabiliseret inden Fed-chefs redegørelse

Investorerne har for en stund vendt ryggen til den amerikanske valuta.

Foto: Ritzau/Scanpix

Investorerne fik nok af dollar og vendte den amerikanske valuta ryggen mandag, og vendingen fastholdes på valutamarkedet tirsdag morgen, hvor markedsdeltagerne ser frem mod dagens pengepolitiske redegørelse fra den amerikanske centralbankchef.

Sidste uges retoriske opstramning i Federal Reserves renteudvalg - Federal Open Market Committee - der pegede på en fremrykning af reduktioner i de monetære lempelser og forudsagde renteforhøjelser i 2023, og de efterfølgende stramme kommentarer fra medlemmer af udvalget, gav anledning til markant styrkelse af dollar over en bred kam.

Men mandag blev stemningen kølet gevaldigt ned af New York Federal Reserves magtfulde chef, John Williams, der vurderede, at amerikansk økonomi fortsat er langt fra at nå centralbankens mål, både når det gælder arbejdsmarkedet og inflationen.

Tirsdag er det centralbankchef Jerome Powell, der hidtil har kørt en særdeles pengepolitisk lempelig holdning, der kommer i skudlinjen, når han skal redegøre for Federal Reserves monetære politik og covid-19 tiltag over for Kongressen.

"Vi har set et skift (hos Fed, red.) fra en langtvarende lempelig til en lidt mere strammeragtig holdning. Det har givet anledning til positioneringsoprydning - hele verden var megashort af amerikanske dollar, og det er sandsynligt, at en god del allerede er blevet renset ud - så nu trækker vi vejret lidt før den næste bevægelse," siger valutaanalytiker Imre Speizer fra Westpac i Sydney ifølge Reuters.

Dollarindekset er tirsdag stabilt omkring 91,92 efter at have toppet mandag i 92,37.

Markedet øjne er rettet mod Jerome Powell, når han taler til kongressen klokken 20 dansk tid.

I den forberedte tekst fremgår det, at han vil lægge vægt på at arbejdsmarkedet er i vedvarende forbedring samt kommentere den nylige stigning i inflationen, der ventes at falde til tæt på 2 pct. i 2022 og 2023.

"Vi er ikke i tvivl om, at Powell vil forsøge at mindske sandsynligheden for en renteforhøjelse næste år med 2 pct.s-prognosen som begrundelse. Men ligesom han til sidst gav efter for snak om stramninger, vil han også give efter for snak om renteforhøjelser. Det er kun et spørgsmål om tid," siger cheføkonom Tom Porcelli fra RBC Capital Markets ifølge Reuters.

Euro koster tirsdag morgen 1,1905 dollar mod 1,1915 dollar mandag eftermiddag, mens pund koster 1,3915 dollar tirsdag morgen mod 1,3905 dollar mandag eftermiddag.

Dollar ligger tirsdag morgen i 110,45 yen mod 110,20 yen mandag.

 

 

Mere fra FinansWatch

John Fisker om historisk resultat: "Vi har travlt"

Ringkjøbing Landbobank lander rekordregnskab i andet kvartal, som hverken drevet af kursreguleringer eller tilbageførsler, men af kerneforretningen. Det glæder bankens adm. direktør, John Fisker, der for fem kvartaler siden ikke havde regnet med at stå her i dag. "At det hele ville buldre på den her måde, havde vi ikke set komme," siger han.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs