FinansWatch

Kinesiske børsintroduktioner flokkes på Wall Street

Kinesiske teknologivirksomheder er godt på vej tilbage på det amerikanske aktiemarked.

Foto: Peter Hove Olesen

Kinesiske teknologivirksomheder strømmer tilbage til Wall Street i New York for at lancere offentlige udbud og genoplive det tidligere rekord-børsnoteringsflow, der blev bremset af en række svage introduktioner i foråret.

Det skriver finansmediet Nikkei Asia.

Lastplatformen Full Truck Alliance, der bakkes op af kinesiske Tencent og japanske Softbank, lancerer sin børsintroduktion til 19 dollar per ADR-aktie, hvilket er i det øverste interval. På dette niveau vil provenuet fra børsintroduktionen nå 1,57 mia. dollar, når aktierne starter handlen på New York Stock Exchange tirsdag.

Full Truck følger efter i hælene på Aihuishou International, der er en internetplatform for brugt forbrugerelektronik, og som bakkes op af onlineforhandleren JD.com. Aihuishou International rejste 227 mio. dollar og lukkede med en stigning på knap 23 pct. ved debuten fredag, selvom S&P 500 samme dag dykkede 1,3 pct.

En uge tidligere så selskabet bag online-rekrutteringsplatformen Boss Zhipin, Kanzhun, sin aktie næsten fordoblet ved lanceringen på Nasdaq efter at have rejst 912 mio. dollar.

Sidste skud på stammer er den kinesiske samkørselstjeneste Didi Chuxing, der for tiden holder investormøder op til en forventet børsintroduktion på 10 mia. dollar i New York.

Og yderligere 20 virksomheder med blandt andet onlinegrønthandlerne Dingdong Maicai og MissFresh samt hoteloperatøren Atour forbereder udbud, der tilsammen kan rejse omkring 6 mia. dollar.

Mere fra FinansWatch

John Fisker om historisk resultat: "Vi har travlt"

Ringkjøbing Landbobank lander rekordregnskab i andet kvartal, som hverken er drevet af kursreguleringer eller tilbageførsler, men af kerneforretningen. Det glæder bankens adm. direktør, John Fisker, der for fem kvartaler siden ikke havde regnet med at stå her i dag. "At det hele ville buldre på den her måde, havde vi ikke set komme," siger han.

Ny låntype fra Totalkredit runder skarpt hjørne

Med udlån for over 5 mia. kr. i fastforrentet 1,5 pct.-lån med afdragsfrihed i 30 år kommer boligejere fri af risiko for indlåsning hos Totalkredit. Realkredit Danmark har fortsat det største udlån i den relativt nye lånetype på tværs af rentesatser.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs